Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 21.01.2018 09:02:41

Čustvena DONČIĆEVA izpoved: Moj padec je bil res grd in boleč, povem vam, zakaj sem Luko tako zgodaj odpeljal v Madrid

Saša Dončić razmišlja o vstopu v politiko.
Nekdanji košarkar, strokovni komentator, ki se je s svojimi neposrednimi in šaljivimi izjavami prikupil celotni Sloveniji med zadnjim evropskim prvenstvom in oče največjega košarkarskega talenta, ki jih ta dežela pozna - vse to je Saša Dončić.

V intervjuju za Sportal je Dončić med drugim spregovoril o najtežjem delu svojega življenja, o tistem, ko se je finančno zlomil in se moral na novo postaviti na noge in o obdobju, ko so mu vsi govorili, da je nor, ker je pri trinajstih letih svojega sina Luko odpeljal v Madrid, kjer je zdaj eden od največjih zvezdnikov Reala. 

"Pomagal mi je šport. Šola športa. Šport je namreč način življenja. V pravem športu ni predaje. Pridejo vzponi in pridejo padci. Kdor ne pade, tudi vzponov ne bo znal ceniti. Moj padec je bil res grd in boleč. Marsikdo bi se verjetno zlomil. Nisem jokal. Boril sem se," je razkril Dončić in dodal, da si ni želel, da bi Luka ponavljal njegove napake: "Prek Luke ali kogarkoli drugega se ne oglašujem. Storil pa sem to, kar bi storil vsak starš. Ne glede na to, ali bi šlo za košarko ali nogomet, ekonomijo, violino … Pomagal sem sinu do boljših pogojev. Bil sem vpet v košarko, poznal sem veliko ljudi. Učil sem se tudi na svojih slabih izkušnjah. Vedel sem, kaj je zanj dobro in kaj ne. Navsezadnje je to tudi moja očetovska dolžnost. A tu se je moja vloga končala. Ključni del je Luka opravil sam. Izkoristil je ponujeno priložnost. Zdaj živi sanje vsakega mladega košarkarja. Zasluženo!"

Članki iz rubrike