ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za petek, 21. februarja

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

zmago jelinčič Svet24.si

Sodišče zavrnilo Jelinčičevo tožbo! Zmago je ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

Tamara Korošec Njena.si

Tamara po koncu razmerja ognjevita po srcu in ...

hana luz Njena.si

Hana nima več tako polnih ustnic

sta
sta
0 20.01.2018 21:34:17

Primož Brezec se je od košarkarskega parketa poslovil z dvojnim dvojčkom

ALESFEVZER.COM
Devetnajst točk in dvanajst skokov je izkupiček Primoža Brezca na njegovi zadnji tekmi v karieri. Odigral jo je v domači Sežani, kjer je pred več kot dvajsetimi leti začel košarkarsko pot.

Osemintridesetletni Brezec je poslovilno tekmo odigral pred polno dvorano v Sežani, moštvo Mesarije Prunk, katerega dres je nosil, pa je ugnalo Plamo Pur iz Ilirske Bistrice s 66:47. Tekma je bila odigrana v okviru 17. kroga 2. SKL.

brezec
ALESFEVZER.COM
"Zaključiti kariero v klubu, kjer sem začel igrati, je bila moja tiha želja. Klasične poslovilne tekme nisem želel, saj sem bolj tekmovalen tip človeka. Zato sem se boril do konca in vesel sem, da sem se poslovil z zmago. Še bolj pa sem vesel, da je bila dvorano nabito polna. Pred takšno publiko v Sežani še nisem igral. Hvala vsem!" je ob slovesu povedal Brezec.

brezec
ALESFEVZER.COM
Primož Brezec je poklicno športno pot začel v sezoni 1996/97 pri takratnem Kraškem zidarju in po dobri sezoni odšel k Union Olimpiji. Leta 2000 ga je 27. po vrsti na naboru lige NBA izbrala ekipa Indiana Pacers in večino poklicne poti je Brezec preživel prav v ligi NBA. Bil je član Indiane, Charlotta, Detroita, Toronta, Philadelphie in Milwaukeeja. Nato je igral še za Rdeča Krila, Lokomotiv Kuban, Nižni Novgorod, Larnaco in Al Kuwait. Za slovensko reprezentanco je odigral 49 tekem in dosegel 382 točk.

216 centimetrov visoki Brezec bo ostal v košarki, saj bo poslej opravljal naloge oglednika za NBA ekipo Cleveland Cavaliers.

Članki iz rubrike