tanja dimitrievska alica Odkrito.si

Slovenska igralka kmalu ločena od hčere?

louis spencer Svet24.si

Lepi aristokrat je obnorel Britanke

yubari, meloni Svet24.si

FOTO: Neverjetno, rekordnih 25.000 evrov vredni ...

hrvaška, plaža Svet24.si

Na tej jadranski plaži boste za ležalnike in ...

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

rebeka the biggest loser Njena.si

Preslepili Rebeko in jo izločili

zrnec ilijevski mediaspeed Njena.si

Partnerka Jurija Zrneca žaluje

sta
sta
1 20.01.2018 08:43:27

Bomba iz Beograda: Slovenski reprezentant oblekel dres SRBSKEGA PRVAKA!

Grega Wernig
V prejšnjih dneh se je veliko govorilo o tem, da bi Gašper Vidmar lahko postal novi član beograjske Crvene zvezde.

Danes so rdeče-beli sporočili, da so v svoje vrste zvabili slovenskega reprezentančnega centra, toda ne gre za Gašperja Vidmarja, temveč za občasnega reprezentanta Alena Omića, ki bo kariero tako nadaljeval v Srbiji.

Petindvajsetletni Omić je z Beograjčani podpisal pogodbo do konca sezone, so potrdili na uradni spletni strani kluba.

Omić, ki je za slovensko reprezentanco nastopal kot naturalizirani igralec, je sicer rojen v BiH, in je kariero začel v Zlatorogu, nadaljeval v Unionu Olimpiji ter Gran Canarii, bil je član Anadolu Efesa, Unicaje in nazadnje še Hapoela, s katerim je po šestih mesecih predčasno prekinil pogodbo brez plačila odškodnine.

Dva metra in 16 centimetrov visoki center je leta 2014 prvič zaigral za slovensko reprezentanco na SP v Španiji, nastopil je tudi na EuroBasketu leta 2015. Na lanskem evropskem prvenstvu, na katerem je Slovenija osvojila zlato kolajno, ga ni bilo v kadru. "Njegovo" mesto je po naturalizaciji zasedel Američan Anthony Randolph.

"Imam veliko prijateljev med Srbi, ki živijo v Sloveniji. Ta narod in njegova mentaliteta sta mi zelo blizu. Prav tako ni nobena skrivnost, da je Crvena zvezda v Sloveniji zelo priljubljena," je ob prestopu povedal v Tuzli rojeni košarkar, ki ne skriva, da so se mu s prihodom v Crveno zvezdo uresničile otroške sanje, saj bo zaigral za klub, za katerega navija od otroštva.

Mnenje, da košarkarji iz 'sovražnega sosedstva' niso dovolj kakovostni za Crveno zvezdo, pa je Omić pokomentiral na naslednji način: "Kaj je to sovražna soseščina? Imam kakovost za Crveno zvezdo in verjamem, da je to največji izziv v moji karieri. Narod v Srbiji doživljam kot sebi bližnji, saj sem še pred tem imel zamisel, da bi se prijavil za srbski pasoš ob svojem slovenskem. Ljudi delim na dobre in slabe, tretje možnosti preprosto ni. Če pa že koga zanima, sem ateist, pa naj bo, da je Crvena zvezda moje upanje in moja vera, saj je košarka pri meni na prvem mestu," je razložil Omić. Ob tem so na spletni strani beograjskega kluba dodali, da v prostem času zelo rad pogleda filme Emirja Kusturice, nekatera dela Iva Andrića in Meša Selimovića pa zna skoraj na pamet.

Od slovenskih košarkarjev je nazadnje za prvaka lige ABA igral Jaka Blažič. S Crveno zvezdo so povezovali tudi Gašperja Vidmarja, a je beograjski klub sodelovanje sklenil z Omićem, saj ga vidijo v vlogi pomočnika izkušenemu Peru Antiću.

Članki iz rubrike