Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
1 20.01.2018 10:25:03

NEIZMERNA ČAST: Ameriški predsednik v govoru omenil člana LJUBLJANSKE OLIMPIJE!

ALESFEVZER.COM
V zadnjem času se pri aktualnem košarkarskem prvaku dogaja marsikaj.

Vendar pa je naslednja zgodba zelo zanimiva in na naših tleh niti ni tako znana. Pred sezono je ljubljanski kolektiv v svoje vrste zvabil ameriškega košarkarja Jordana Morgana, ki je v slovensko prestolnico prišel iz Grčije, oziroma tamkajšnjega kluba Kymis. Morgan se je izkazal za odlično okrepitev, saj velja za enega najboljših košarkarjev zmajev.

jordan morgan
ALESFEVZER.COM
Zanimiva pa je tudi njegova življenjska zgodba, Morgan se je pred dobrimi 26 leti rodil v vojaški letalski bazi v Illinoisu. Otroštvo je preživel samo z mamo, s katero sta se veliko selila, kratek čas pa sta preživela tudi v zavetišču za brezdomce.

Ko mu je bilo deset let, se je mama poročila, in njen mož ga je posvojil ter močno vplival na njegovo življenje. Med drugim je zaradi njega izbral študij inženiringa in ga tudi dokončal. Je član častnega združenja Order of Angell, hkrati pa vodi fundacijo Jordan Morgan, prek katere pomaga otrokom v Detroitu.

Zanimivo pa je, da ga je ob obisku Univerze Michigan, na kateri se je šolal, v svojem govoru omenil takratni predsednik Barack Obama. "Skupaj s soigralcema sem se udeležil govora, kjer smo predstavljali košarkarski oddelek. Barack Obama je velik ljubitelj košarke in to je bilo prav po 'marčevski norosti' (March Madness, op. p.). Tudi on je napovedal rezultate dvobojev in predvidel, da bo naša univerza izgubila. V medijih sem rekel, naj nam kar napovedujejo poraze, saj imamo to radi. V svojem govoru je to omenil, poleg tega pa izpostavil moje šolske uspehe in družbeno koristno delo, ki ga opravljam. Res je izjemen občutek, ko te predsednik ZDA pohvali za delo in ves vložen trud. Sploh Barack Obama, ki je bil res pomemben človek in je na najboljši način zastopal našo državo," je dejal Morgan.

Nato pa je povedal tudi svoje mnenje o zdajšnjem ameriškem predsedniku Donaldu Trumpu. "Popolnoma drugačen je od Baracka Obame. Mislim, da je dobil veliko podpore od obupanih ljudi, ki so se počutili zapostavljene in pozabljene, kar so tudi bili. Tak je rezultat, ko imaš državo, ki ljudem ne omogoča sodelovanja pri ustvarjanju prihodnosti. Amerika ne vlaga dovolj v ljudi, torej v izobraževanje in zdravstveno zavarovanje. Razlike med bogatimi in revnimi so ogromne in se še povečujejo. Ti Američani so pozabili, da ne gre samo za njih, nisem pa prepričan, da jim je predsednik Trump ravno želel pomagati. Mislim, da je znal izkoristiti nastale okoliščine in spodbuditi ljudi, naj ga podprejo. Srhljivo je, ko imaš predsednika, ki ves čas napada medije in s predsedovanjem ustvarja dobiček, pri tem pa ima podporo ljudi."

jordan morgan
Martin Metelko
Ampak tudi Hillary Clinton najbrž ni bila veliko boljša izbira. "Ne, nisem prepričan, da je bila prava kandidatka za to mesto. Nismo imeli ravno široke izbire. Mislim, da dvostrankarski sistem ni smiseln. Toda tako je, ko je glavno vodilo denar. Naš politični sistem ne more delati v dobro ljudi, ker je politika narejena za ustvarjanje denarja," je zaključil košarkar Petrola Olimpije.

Članki iz rubrike