nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ku
ku
0 02.06.2015 15:10:38

Atanacković druga domžalska okrepitev

Grega Wernig
Slovenski košarkarski prvoligaš Helios Suns je po Srbu Đorđeju Leliću, ki se je v Domžale preselil iz vrst prvaka Tajfuna, okrepil še s Simom Atanackovićem. Zdaj že nekdanji član Hopsov iz Polzele je podpisal dveletno pogodbo.

Trener Gašper Okorn je prepričan, da bo Atanacković hitro postal eden nosilcev igre, saj gre za borbenega igralca z izjemnim občutkom za skok, tudi sam pa se že veseli igranja v dresu Suns: "Sunse sem spremljal med sezono, zelo mi je všeč dinamika ekipe, ki je nekaj novega, vse najboljše pa sem slišal tudi o trenerju Okornu. Slišal sem, da se veliko dela, tako da verjamem, da bom močno napredoval in sem vesel, da sem se dogovoril za dvoletno sodelovanje."


Petindvajsetletni Atanacković, ki se najbolje znajde na položaju krila, brez večjih težav pa zaradi svojih 206 cm lahko zaigra tudi kot krilni center, je bil minulo sezono eden najboljših igralcev Hopsov iz Polzele, pri katerih je povprečno dosegal 12,8 točke ter 7,9 skokov na tekmo, s čimer je bil tudi četrti skakalec lige. Dobre predstave so mu prinesle tudi mesto v B reprezentanci Slovenije, ki se bo konec tedna zbrala na pripravah.

V dosedanji karieri je Atanacković, ki je sicer rojen v Bosni in Hercegovini, a ima tudi slovensko državljanstvo, igral že za Zvornik v BiH, v Sloveniji pa za Zlatorog iz Laškega ter Elektro iz Šoštanja, preizkusil pa se je tudi na Poljskem pri ekipi Energa Czarni.

Članki iz rubrike