nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 01.06.2015 09:48:55

Lastovka nazaj v tople kraje

Arsen Perić
V senci boja za naslov prvaka je potekala tudi mini liga štirih klubov za obstanek v prvi ligi oziroma napredovanje vanjo. Šele zadnji krog pretekli konec tedna je dokončno navrgel imeni moštev, ki sta si priigrali nastopanje med elito. Prvoligaški status sta obdržali Hopsi Polzela in Elektra.

Pred zadnjima dvema tekmama je bilo še vse odprto, vse štiri ekipe so imele še možnost zasesti eno od prvih dveh mest, ki sta pomenili igranje v prvi ligi prihodnjo sezono. Vložek je bil velik, jasno je bilo, da bo prisotnih tudi veliko nervoze, čustev, emocij. Toda vse je minilo brez posebnosti, domači ekipi sta zmagali, kar je pomenilo, da sta si tudi zagotovili obstanek oziroma igranje v prvi ligi tudi prihodnjo sezono in da bosta Lastovka ter Podčetrtek še naprej igrala v drugoligaški druščini.

Morda je k uspehu Hopsov in Elektre pripomoglo tudi to, da sta ekipi zaradi težav s poškodbami dvakrat na teden trenirali skupaj. Med vadbo so se med ekipama in posebej trenerjema očitno spletle prijateljske vezi ter nekakšna koalicija v boju za ohranitev prvoligaškega statusa. Predvsem pa proti enemu od obeh tekmecev iz druge lige - Vzajemcem Lastovki.

Zahvalil bi se igralcem in trenerju Lastovke, da so z vzvišenimi izjavami po tekmi v Domžalah in pred to tekmo motivirali našo ekipo do te mere, da jih je v tehničnem in taktičnem smislu nadigrala od prve minute naprej.
Boštjan Kuhar

Dejan Gašparin, ki je na začetku sezone vodil Maribor, potem pa februarja sedel na klop Domžalčanov, se je očitno močno zameril strategoma Šoštanjčanov ter Polzeljanov, sicer ga po zadnjih tekmah ne bi oba omenjala. "Zahvalil bi se igralcem in trenerju Lastovke, da so z vzvišenimi izjavami po tekmi v Domžalah in pred to tekmo motivirali našo ekipo do te mere, da jih je v tehničnem in taktičnem smislu nadigrala od prve minute naprej. S to zmago smo Lastovko poslali nazaj v tople kraje druge slovenske lige," je bil piker in zajedljiv trener Elektre Boštjan Kuhar. Tudi on je v Šoštanj prišel reševat, kar se rešiti da, februarja je prevzel ekipo z enim samim ciljem, da jo reši izpada. "Doslej sem štirikrat reševal prvoligaške ekipe pri obstanku, moram pa priznati, da je bil ta četrti poskus najtežji in najbolj stresen. A na koncu šteje le rezultat," je bil zadovoljen z opravljenim Kuhar.

Tako kot Vladimir Rizman, ki se je med sezono v Polzeli spopadal s težavami. "Čestitke vsem igralcem, ki so do konca zdržali v našem klubu. Ni bilo lahko, saj smo ostali brez Udriha, Jagodnika in Mikulića. Na koncu so bili nosilci igre trije mladi košarkarji. Čestitke igralcem tudi zaradi finančne situacije, ki ni bila rožnata, saj skoraj do konca nismo vedeli, ali bomo uspeli izpeljati sezono. Na srečo se je vse izteklo po željah. Marsikdo bi rekel, da naš rezultat ni dober, a ta naj si ogleda tudi naše finančne probleme in težave s poškodbami. Za konec bi se rad zahvalil še trenerju Lastovke, ki je po predzadnji tekmi maksimalno motiviral moje fante. Meni se zato pri tem ni bilo treba kaj posebej truditi."

6. krog 
Elektra Šoštanj – Vzajemci Lastovka 80:65
Hopsi Polzela – Terme Olimia Podčetrtek 85:74

Članki iz rubrike