Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
28.05.2015 12:01:32
Deli članek:

Reprezentanca brez Dončića

vszi

Eden najbolj perspektivnih evropskih košarkarjev Luka Dončić po dogovoru s KZS letos ne bo zaigral za Slovenijo.

Sin pomočnika trenerja v članski B-ekipi Saše Dončića se je z generalnim sekretarjem Rašem Nesterovićem prvič sestal že novembra, ko je izbrana vrsta do 16 let nastopila na turnirju na Madžarskem.


Pred potjo v Szekesfehervar, kjer je Luka na štirih tekmah skupno dosegel 139 točk, oziroma v povprečju 34,8 točke na tekmo, sta se dogovorila, da bi to poletje zaigral v reprezentanci do 20 let, saj bi bila ta za njegov razvoj najbolj primerna.

Po končanem mladinskem prvenstvu pa je bil Dončić, ki je s šestnajstimi leti postal najkoristnejši igralec evroligaškega turnirja v kategoriji do osemnajstega leta starosti, priključen članski ekipi Reala. Z njo redno trenira, dobil pa je tudi že nekaj priložnosti za igro.

Pri madridskem velikanu nanj računajo v končnici španskega prvenstva, ki bo trajalo najpozneje do 28. junija, evropsko prvenstvo do 20 let pa bo potekalo med 7. in 19. julijem, zaradi česar letos ne bo zaigral v dresu Slovenije.

"Prehod iz mlajših kategorij v člansko je eden najpomembnejših trenutkov v karieri vsakega športnika in pri tem Luko na KZS stoodstotno podpiramo ter želimo, da se čim bolj dokaže ter izbori stalno mesto v postavi Reala Madrida. Skupaj z njim, klubom in starši, s katerimi smo v stalnem stiku, smo se dogovorili, da je za njegovo prihodnost najbolje, da se po koncu te sezone odpočije in se kar se da najbolje pripravi na novo sezono, ki jo bo začel na pripravah s člansko ekipo. Mislim, da je prav, da si zdaj postavi prave temelje za odlično košarkarsko kariero." je dejal Rašo Nesterović.

Nekdanji reprezentančni kapetan in Slovenec z najdaljšim stažem v ligi NBA je Luko pred dnevi obiskal v Madridu, kjer se je sestal tudi s predstavniki kluba, mladi Dončić pa mu je zagotovil, da bo naslednje leto Sloveniji na voljo za igranje v katerikoli reprezentanci.