Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
08.02.2015 08:20:19
Deli članek:

Triglav do zlata vredne zmage

Nikola Miljković

Košarkarice Triglava so po neučinkovitem začetku Grosupeljčanke lovile skozi celotno tekmo, svoj trenutek pa doživele v zadnji četrtini. To so dobile z 21:9, na koncu pa zmagale s 64:63. Odločilna prosta meta je prispevala Sandra Jevtović, medtem ko je bila na drugi strani za zmago nenatančna Alina Gjerkeš.

To, da so Triglavanke na tekmi vodile le s končnim rezultatom, veliko pove o tem, kakšen spodrsljaj so si Grosupeljčanke privoščile na gostovanju v Kranju. Še 129 sekund pred koncem so vodile z 62:53, a do konca tekme nato dosegle le še točko s črte prostih metov, kar so na drugi strani Maja Jakobčič, Živa Zdolšek, Maruša Seničar in Jevtovićeva znale kaznovati.

"Zmago smo nasprotnicam praktično dali sami. V zadnjih treh minutah smo začeli igrati samostojne akcije. Naša igra je bila brez prave organizacije in discipline. Tudi obramba, ki je bila pred tem tri četrtine na visoki ravni, je šepala. Triglav se je prebil do prvega vodstva na srečanju in zmagal. Ko je bilo potrebno biti čvrst in pravi, mi to nismo bili. Preveč je bilo improvizacije," je bil po tekmi kritičen do svojih varovank Dragomir Bukvić.

Z zmago so se triglavanke znova vrnile v boj za drugo mesto po rednem delu, ki prinaša prednost domačega parketa v polfinalu. Za grosupeljskimi tekmicami zdaj zaostajajo le še za zmago, medtem ko v zmagah na medsebojnih dvobojih v državnem prvenstvu vodijo z 2:1 in bo morebiti o vsem odločala ravno zadnja medsebojna tekma rednega dela, ki bo na sporedu konec marca.

Napake Grosupeljčank pa niso ponovile Mariborčanke, ki so se v Slovenskih Konjicah merile z najresnejšimi konkurentkami za četrto mesto po prvem delu. Štajerke so na igrišču zagospodarile že na samem začetku in nasprotnicam niso dopustile, da bi ogrozile njihov uspeh. Z njim je mariborska zasedba pred Konjičankami svojo prednost na četrtem mestu lestvice povišala na tri zmage.

S 14. zmago na prav toliko tekmah konec tedna zaključujejo Celjanke, ki v Domžalah niso imele resnega dela, saj so nasprotnice odpravile kar s 87:29. Ob zmagi je blestela Eva Lisec, ki je 25 točkam dodala 13 skokov in tekmo končala z indeksom 37. V štajerski vrsti sta prvič po poškodbah zaigrali Zala Lešek (4 točke) in kapetanka Maja Erkić (16 točk, 7 skokov).

Prihodnji konec tedna v državnem prvenstvu ne bo tekem, trenutno najboljša četverica pa bo kljub temu dejavna, saj jo čaka finalni turnir pokalnega tekmovanja. V nedeljskem polfinalu si bosta ob 17. uri nasproti stala sveža znanca Grosbasket in Triglav, ob 19.30 pa bo na sporedu še dvoboj med Athlete Celjem in Mariborom. Finale boja za prvo lovoriko sezone bo na sporedu v ponedeljek, 16. februarja, ob 18.00, pred kamerami RTV Slovenije.

Že med tednom pa prav tako izjemno pomembni tekmi čakata Grosupeljčanke in Celjanke. V zadnjem, 14. kolu jadranske lige bo Athlete doma proti Čeliku igral za prvo mesto v predtekmovalni skupini B, Grosbasket pa bo v na gostovanju v Skopju pri Badelu iskal pot do zmage, ki bi mu ob ugodnem izidu na tekmi med Radivojem Koraćem in Trešnjevko - za Grosupeljčanke je ugodna le zmaga prvega - prinesla napredovanje v četrtfinale. Tja je poleg Athleta že uvrščen tudi Triglav, ki bo med tednom prost.