Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
06.02.2015 10:48:01
Deli članek:

Ataman bentil, Goodes krvavel (video)

Euroleague

V 6. krogu drugega dela evrolige sta se sinoči v Istanbulu v okviru skupine E srečala Galatasaray in Maccabi.

Dvoboj je odločil podaljšek, po katerem so Izraelci slavili s 97:94 in prišli do pete zmage v skupini E. Za domačine je bil to že četrti poraz.


Po srečanju so predvsem Turki veliko govorili o odločitvi sodnikov, ki deset sekund pred koncem niso dosodili koša za domačo ekipo. Ender Arslan je prodrl in v loku vrgel na koš, Alex Tyus pa je žogo po njegovem metu v skoku odbil. Turki zatrjujejo, da je že padala proti obroču, zato so ogorčeni nad sodniško odločitvijo, ki naj bi jim po njihovem mnenju nepravično odvzela dve točki - in zmago.

"Ukradli so nam zmago. Sodniki bi morali v zadnjih sekundah pogledati posnetek akcije, kakor velevajo pravila. Pritožili se bomo," je po tekmi bentil trener Galatasaraya Ergin Ataman, in dodal: "Evroliga jemlje turški denar. Večkrat sem se že pritoževal, Turkish Airlines je glavni sponzor tekmovanja, vendar so vedno žrtve prav turška moštva. To se mora končati! Borili smo se kot levi, tekmo pa so odločili sodniki."

V zadnji sekundi je na drugi strani Jeremy Pargo zadel trojko in izraelskemu moštvu zagotovil zmago na vročem gostovanju.

SKUPIL JO JE TRENER MACCABIJA
Do neljubih dogodkov naj bi prišlo tudi po koncu obračuna. Galatasaray je bil zaradi incidentov navijačev pred dvobojem s Crveno zvezdo, v katerih je bil ubit pristaš slednje Marko Ivković, kaznovan z igranjem treh tekem pred praznimi tribunami.

To kazen je turško moštvo že odslužilo in sinoči so se navijači vrnili v dvorano Abdi Ipekči. Po informacijah, ki prihajajo iz Turčije, pa naj bi ti s trdim predmetom v glavo zadeli trenerja Maccabija Guya Goodesa. V slačilnici naj bi mu iz rane tekla kri.