Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
01.10.2014 12:22:01
Deli članek:

Ne vem, kako jima ni jasno

Grega Wernig

Aleksandar Džikić je še enkrat več ugnal v kozji rog svojega kolega na klopi Olimpije Aleša Pipana. Krka je osvojila tudi superpokalno lovoriko.

"Bilo je napeto do konca. Igrali smo trdo tekmo. Oni so delali tisto, kar bodo počeli vse leto, mi smo delali del tistega, kar bomo počeli vse leto. Tokrat smo bili boljši. Oboji v solidnem stanju čakamo ligo ABA," je dejal Džikić, čigar varovanci so sredi tretje četrtine vodili za osem točk, nato pa več kot osem minut niso dosegli koša in se medtem znašli v zaostanku za deset točk. Džikić ni vzel minute odmora, zato pa je to storil Pipan.

"Verjamem, da je ekipa vedno tako pripravljena, da ni treba vzeti minute odmora zgolj zato, da bi predahnila. V osnovi nismo imeli nerešljivih težav na parketu, tako da ni bilo potrebe vzeti minute odmora. Seveda pa jo bom kdaj vzel, če bo treba, tudi trikrat v petih minutah, to ni nič neobičajnega. Jezi me, ker nekatere stvari, ki smo jih trenirali in se dogovorili ter bi že prej prinesle rezultat, nismo prenesli na parket. O tem se bomo morali pogovoriti. Toda po drugi strani je to razumljivo, nekateri od fantov so prvič imeli pomembno vlogo na tekmi, ki o nečem odloča," je povedal Krkin strateg.

Glavno vlogo pri preobratu je odigral Malcolm Armstead, čigar predstave pa Džikić ni želel preveč povzdigovati v nebo. "Gledali boste tudi njegove slabe predstave, verjemite mi. Potreboval bo čas, da najde ritem, ki mu odgovarja. Je pa drugačen organizator igre, kot smo ga imeli lansko sezono, tudi zato potrebujemo še nekaj časa, da se temu prilagodimo. Ko se bomo, bo to odprlo prostor centrom. Tokrat posebej mlajša dva, Bolčina in Polutak, nista delala tistega, kar bi morala. Ne vem, kako jima ni jasno, da morata spremljati akcije in na parketu pokazati čim več. Že če tečeš in skačeš, je v redu ... Sta pa mlada, se bosta že naučila, upam," je zaključil priljubljeni Džile.