Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
01.10.2014 00:37:36
Deli članek:

Malcolm Armstead: Slaba komunikacija

Grega Wernig

Za najkoristnejšega igralca superpokalnega obračuna med Krko in Unionom Olimpijo je bil izbran Malcolm Armstead, ki je vodil krkaše do zmage.

Ob prednosti Olimpije z desetimi točkami je vzel stvari v svoje roke in bil zaslužen, da je Novomeščanom uspelo preobrniti potek dogodkov. "Bili smo v zaostanku, a se nam je z borbo uspelo vrniti. Nismo pokleknili, ko so imeli tekmeci priložnost dokončati posel. V zaostanku smo se znašli zaradi slabe komunikacije med nami. Nato smo stopili skupaj, vedeli smo, da nas bosta obramba in skoki vrnili nazaj v igro," je dejal organizator igre Krke.

Izpostavil je pomembnost tega, da s soigralci niti pri zaostanku niso izgubili upanja v uspeh. "Vedno se je težko vrniti po zaostanku desetih točk v zadnji četrtini, a to kaže na naš karakter. Ostali smo osredotočeni, držali smo se našega načrta pred tekmo in uspelo nam je," je dejal Armstead. O svoji odlični igri ni želel izgubljati preveč besed. "Moja predstava sploh ni pomembna, tako ali tako so zanjo zaslužni soigralci, ki so mi omogočali več prostora. Moja glavna naloga je organizacija igre, a sem izkoristil to, da sem imel več prostora."