Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
27.09.2014 11:12:32
Deli članek:

Pričakovano: Slovenija na EP v Zagrebu

Fiba

Slovenija bo v prvem delu evropskega prvenstva v košarki, ki ga bodo prihodnje leto gostile štiri države, igrala v Zagrebu. Tako so se pravzaprav odločili Hrvati.

Evropska košarkarska zveza (Fiba Europe) je določila, da si lahko vsaka od štirih prirediteljic izbere eno reprezentanco, ki jo želi gostiti. Tako so si Nemci izbrali Turčijo, Latvijci Litvo, Francozi Finsko in Hrvati, kot že rečeno, Slovenijo.

Evropsko prvenstvo bi po prvotnem načrtu morala gostiti Ukrajina, vendar ji je Fiba Europe zaradi nestabilnega političnega položaja organizacijo odvzela in sprejela odločitev, da bo prihodnji EuroBasket potekal v kar štirih državah. Štiriindvajset reprezentanc bo v prvem delu igralo v francoskem Montpellieru, nemškem Berlinu, latvijski Rigi in hrvaškem Zagrebu. Finalni del bo gostil sodobni, sicer nogometni, objekt v Lillu, ki bo lahko za to priložnsot sprejel 27.000 gledalcev.

Dejstva, da bodo slovenski košarkarji tekme prvega (skupinskega) dela igrali v bližnjem Zagrebu, so še posebej veseli na Košarkarski zvezi Slovenije, saj bo imela reprezentanca močno podporo s tribun, pravzaprav bodo Slovenci skoraj uživali prednost domačega terena.

Slovenija je bila na osnovi uvrstitve na prejšnjem evropskem prvenstvu uvrščena v drugi kakovostni boben, tako da v prvem delu gotovo ne bo igrala z Ukrajino, Srbijo in Finsko, seveda tudi ne s preostalimi tremi nosilci: Francijo, Litvo in Španijo.

Žreb skupin bo novembra.


Kakovostni bobni pred žrebom

1. Francija, Litva, Španija, Hrvaška
2. Slovenija, Ukrajina, Srbija, Finska
3. Grčija, Latvija, Turčija, Bosna in Hercegovina
4. Italija, Poljska, Belgija, Makedonija
5. Nemčija, Izrael, Češka, Gruzija
6. Rusija, Nizozemska, Islandija, Estonija