Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
29.07.2014 13:31:31
Deli članek:

Prenova Heliosa se je začela

Arsen Perić

Domžalski klub je v svoje vrste pripeljal tri igralce. Povratnik v moštvo je Aljaž Korošec, novinca pa Esmir Rizvić in Leon Šantelj.

Vrnitev domačih fantov oziroma privabiti čim več igralcev iz okolice, je moto Heliosa, ki je po zadnji sezoni stopil na novo (varčevalno) pot. Aljaž Korošec (188 cm, 1992) predstavlja enega od korakov k temu, je praktično otrok Heliosa, s katerim je osvojil naslov mladinskega državnega prvaka, igral tudi v ligi ABA, nato pa odšel v LTH Castings Mercator. Predlani je igral za Hopse Polzela in Grosuplje, v zadnji sezoni pa je domžalski organizator igre nosil dres svojega matičnega kluba Lastovke v 2. SKL.

Prvo ime pod košem v novi sezoni bo Esmir Rizvić (212 cm, 1982), starejši brat občasnega slovenskega reprezentanta Hasana, je bil zadnji dve leti član mariborskega prvoligaša. Po zelo uspešni prvi sezoni so ga v prejšnji mučile težave s poškodbami, a te naj bi bile zdaj preteklost in izkušeni Rizvić naj bi v Domžalah spet pokazal svojo kakovost. Tretje (oziroma drugo) novo ime je Leon Šantelj, fant znanega košarkarskega priimka. Njegov oče Zlatko je še v jugoslovanski ligi igral za Olimpijo, po njegovih stopinjah skuša zdaj stopati 19-letni 203 centimetre visoki mladenič, ki je zadnji dve sezoni igral za UKK Koper.