Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
29.07.2014 12:25:16
Deli članek:

Željko Zagorac v Grosupljem

Grega Wernig

Lani je dres Grosuplja nosil Saša Zagorac, odslej bo v njem njegov brat Željko. Grosupeljčani so se okrepili še z Bobanom Tomićem, jasno pa je tudi, da bo ekipo vodil Teo Hojč.

Slednji je nasledil Dejana Mihevca, s katerim se vodstvu ni uspelo dogovoriti za nadaljevanje sodelovanja in je odšel v Šentjur. Hojč je svojo trenersko pot začel prav v Grosuplju, potem pa ga je pot vodila v Krko, kjer je bil zadnji dve leti vodja mladinskega pogona.

Željka Zagorca čaka kar težavna naloga, saj je bil v klub pripeljan kot zamenjava pod košem za v prejšnji sezoni najboljšega strelca in skakalca Grosuplja Ousmana Kruballyja. Triintridesetletni 202 centimetra visoki nekdanji reprezentant, ki je bil v Sloveniji član Olimpije, Triglava, Slovana in Heliosa, je zadnji dve sezoni igral za madžarski Falco. Tam je bil lani soigralec Bobana Tomića, s katerim si bosta garderobo delila tudi v naslednji sezoni. Organizator igre prihaja namesto Američana Kaylona Williamsa, prvega podajalca Grosuplja v zadnji sezoni. Tomić (26, 188) je v preteklosti v Sloveniji igral za Rogaško in Škofjo Loko.

Kot pravijo v Grosuplju kadrovanje s prihodom omenjene dvojice še ni zaključeno, v kratkem naj bi pripeljali še kakšnega igralca, ki bo dopolnil kader, v katerem so iz lanske sezone ostali Žan Jerman, Sandi Grubelić, Tilen Hojč, Marko Antonijević, Matija Trampuš in Mensud Julević.