Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
29.07.2014 08:56:28
Deli članek:

Sterling izgubil na sodišču

vszi

Predsednik Los Angeles Clippersov Donald Sterling ni uspel s svojim poskusom, da blokira prodajo kluba iz mesta angelov.

Spomnimo, Donald Sterling se je zaradi svojih rasističnih komentarjev našel na tapeti lige NBA, ki mu je prisolila kar 2,5 milijonov dolarjev težko kazen, ob tem pa mu je prepovedala, da bi še naprej vodil klub in sprožila postopek, v kateri ga je prisilila, da klub proda.

Sterlingu tako ni preostalo drugega, kot da Clipperse zares proda, v prodajo se je vključila tudi njegova soproga Shelly, ki je polovična lastnica kluba. Prav ona je bila tista, ki se je z milijarderjem Stevom Ballmerjem, nekdanjim izvršnim direktorjem Microsofta, dogovorila za prodajo. Ballmer naj bi zakoncema Sterling za prodajo kluba nakazal kar 2 milijardi dolarjev. Donald Sterling je leta 1981 kupil klub, zanj plačal 12 milijonov dolarjev.

Čeprav je bilo vse dogovorjeno za prodajo, si je Donald Sterling premislil in kluba ni želel več prodati. Shelly je sicer uspela v svoji nameri in Donalda razglasila za opravilno nesposobnega (zaradi Alzheimerjeve bolezni) in tako sama nadaljevala pogajanja, toda jezni Sterling se je odločil, da se bo podal v borbo proti svoji ženi, ligi NBA in komisarju Adamu Silverju ter dodal, da se bo za svoje pravice boril do svoje smrti. 

Prvo borbo je Sterling izgubil, sodnik Michael Levanas je namreč Shelly Sterling dovolil, da nadaljuje s prodajo kluba. "Ne morem verjeti, da je konec. To je najboljša stvar pri vsem tem," je po sodbi sodnika povedala Shelly Sterling. 

Donalda Sterlinga sicer pri odločitvi sodnika ni bilo v sodni dvorani, je pa že napovedal, da bo nadaljeval z borbo proti svoji ženi in ligi NBA.