Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
fm
fm
25.10.2024 09:21:29
Deli članek:

Dončić je izjemno začel sezono, iz Amerike pa kritike: Lani so imeli srečo

profimedia

Čeprav so Dallas Mavsi odlično začeli novo sezono, pa so že bili deležni prvih kritik in dvomov s strani nekdanjega izjemnega košarkarja Charlesa Barkleya.

Luka Dončić in Dallas Mavericksi so odlično začeli novo sezono v ligi NBA. V prvi tekmi so z 120:109 na kolena spravili Victorja Wembanyamo in San Antonio Spurse. Slovenski košarkarski čarovnik je ob zmagi dosegel 28 točk in dodal 8 asistenc ter 10 skokov, zvezdniški novinec v ekipi Klay Thompson pa je dodal 22 točk ob kar šestih zadetih trojkah. 

Kljub temu pa Charles Barkley nad prvimi prizori prenovljenih Mavericksov ni bil pretirano navdušen. Že pred tekmo je namreč na znani oddaji Inside the NBA dejal, da novinec v ekipi Thompson ne bo imel velikega vpliva na igro Dallasa, tudi njegova prva predstava, v kateri je dosegel rekordnih šest trojk na debiju za Mavse, pa ga glede izjemnega ostrostrelca ni prepričalo. Legendarni košarkar je namreč v oddaji Inside the NBA Dončiću in druščini po tekmi napovedal precej manj od pričakovanj: "Klay jih ne bo dvignil na višjo raven. Mislim, da so Mavsi ekipa, ki spada v sredino zahodne konference," je dejal.

profimedia

Sledilo je začudenje Shaqa, Ernieja Johnsona in Kennyja Smitha, ki so ga spomnili, da so se Mavsi na krilih Dončića in Kyrieja Irvinga že lani prebili v finale lige NBA. Toda Barkley je ostal neomajen in dodal: "Mislim, da so imeli v prejšnji sezoni srečo, saj se jim je vse izšlo, kot se je moralo. Vse ekipe, s katerimi so se pomerili do finala, so jim glede na kader ustrezale. Letos bo drugače, mislim, da je Phoenix močnejši, New Orleans bo močnejši, Lakersi bodo solidni, Memphis bo dober. Dallas pa je ekipa, ki spada proti dnu ekip, ki se bodo iz zahoda uvrstile v končnico, mislim, da bodo šesti, sedmi ali osmi."

Barkleyevi sovoditelji so bili nad njegovo napovedjo vidno presenečeni, jasno pa mu je nasprotoval Shaq: "Temu ne verjamem. Vesel sem za Klayja, saj v pripravah ni igral najbolje. Kot ostrostrelec postaneš živčen, če ti žoga ne gre skozi obroč. Mora si zaupati in biti to kar je. Danes mu je to uspelo, metal je samozavestno in zadeval. Če mu bo uspelo na tekmo dosegati po 18 ali 19 točk, bodo Mavsi postali svetovni prvaki," je z odmevnimi besedami odvrnil legendarni center.