Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
25.10.2024 07:38:52
Deli članek:

Dončić po prvi tekmi in zmagi brez zadržkov: On mi je olajšal življenje

Profimedia

Luka Dončić se je s svojim Dallasom za uvod v novo sezono veselil zmage nad San Antoniom.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je z Dallas Mavericks zmagovito začel svojo sedmo sezono v ligi NBA. Dallas je doma s 120:109 premagal San Antonio, Dončić pa je bil z 28 točkami, desetimi skoki in osmimi podajami prvi igralec domače ekipe. Izkazala se je tudi nova okrepitev, Klay Thompson je k zmagi dodal 22 točk, od tega šest trojk.

"Bilo je odlično, Klay je zadel veliko metov, gibal se je odlično, igral obrambo, vesel sem, da ga imamo," je bil Dončić na novinarski konferenci po tekmi poln hvale na račun nove okrepitve.

Precej pozornosti je pritegnil s podajo Klayju in reakcijo. Še preden je Američan vrgel na koš, se je Dončić obrnil in tekel v obrambo. Kaj mu je takrat rojilo po glavi? "Mislil sem si, da bo šla žoga v koš. Preprosto. Klay je imel veliko časa, z njim je odlično igrati, olajšal mi je življenje, sem zelo vesel," je z nasmeškom na ustih razlagal Luka in nadaljeval: "Res je zdaj precej več prostora na igrišču za mene in Kyrieja. Tudi za Klayja in vse ostale. Tekmeci ne bodo smeli nikogar pustiti samega, kar bo zelo zahtevna naloga za nasprotne obrambe."

"Mislim, da lahko igramo še bolje od tega, ampak to je bila prva tekma, na kateri smo zaigrali vsi skupaj. Malo časa bomo potrebovali, da se bomo navadili, kar je popolnoma običajno. Ampak se veselilo te sezone, igrati s temi fant je zabavno in zelo se veselim številnih tekem, ki so pred nami. Tu sem sedmo leto, vsak dan sem užival, res je biti velika čast član Dallasa. Navijači me vsak dan podpirajo, res sem jim hvaležen," Dončić ni pozabil na navijače, ki so do zadnjega kotička napolnili dvorano v Dallasu.