Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
13.09.2024 08:01:03
Deli članek:

Kakšen kralj: Dragić po slabem začetku Dončića napovedal nemogoče, kar je sledilo ... (video)

Aleš Fevžer
Luka Dončić, Goran Dragić in Nikola Jokić

Luka Dončić ni ravno najbolje začel svoje kariere v ligi NBA, nato pa se je vse hitro obrnilo.

Goran Dragić je zelo dobro vedel, kakšen biser prihaja v ligo NBA. Leta 2018 je Luko Dončića na naboru kot 3. izbrala Atlanta, takoj zatem pa se je z Dallasom dogovorila za menjavo. Dončić se je preselil v Teksas, v nasprotno smer pa Trey Young.

Slovenski veteran, ki je takrat igral za Miami, je soigralcem v ekipi govoril, da prihaja igralec, ki bo zaznamoval ligo NBA, čeprav sprva ni kazalo najbolje. Kaj se je dogajalo? O tem sta se pogovarjala nekdanja člana Miamija in nekdanja Drgićeva soigralca James Johnson in Udonis Haslem.

"Ko je prišel v ligo, je igral na štirici. Ni igral dobro, to očitno ni bil njegov pravi položaj. Govoril sem z Dragićem in mu rekel: 'Hej, mislil sem, da si rekel, da bo ta tvoj fant dober.' On mi je odvrnil, da bo zelo dober, ampak da v tem trenutku ne igra na pravem položaju. No, ko ga je trener Rick Carlisle postavil na položaj organizatorja igre, se mu je zmešalo. Mislim, da je imel štiri zaporedne tekme s trojnim dvojčkom in vsaj 30 točkami. Gledal sem Dragića in mu dejal, da je ta fant res mojster," je v podkastu OGs razkril Johnson.