Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
10.09.2024 18:02:10
Deli članek:

Zakaj Klemen Prepelič ni prišel v Cedevito Olimpijo? V Stožicah pravijo, da ...

alesfevzer.com

Direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec je poudaril, da so v zadnjih dveh letih v Stožicah zelo veliko vložili v delo z mladimi.

"Naša želja je ustaviti odhode mladih slovenskih igralcev v tujino. Ogromno jih odhaja, vsi mislijo, da bodo Luka Dončić, potem pa je tu zelo težko narediti konkurenčno mlado ekipo. Zdaj smo se ozrli malo širše naokrog," je povedal Užbinec in pri tem v prvi vrsti mislil na to, da so pripeljali Francoza Joana Beringerja. "Imamo še mladega Turka Can Ustuna, ki je prvi 'plej' v dveh turških mladih reprezentancah in med najboljšimi v Evropi. On je še 'otrok', je pa izjemno nadarjen. Tu so tudi Slovenci Tonejc, Morano in Lazarevski, ki so v reprezentanci, in za katere verjamemo, da bodo čez kakšno leto prišli v prvo ekipo. To je pot, po kateri želimo iti," je za Ekipo vzneseno razlagal direktor Cedevite Olimpije.

Orientacija na mlajše letnike je torej zdaj tisto, na kar se osredotočajo v Stožicah, v prvem moštvu želijo v bližnji prihodnosti narediti ravnovesje med Slovenci in tujci. "Trenutno je problem s slovenskimi igralci, ker jih enostavno ni. Kogar smo lahko, smo pripeljali. Tu je Blažič, prišel je Nikolić, razmišljali smo o Klemnu Prepeliču, a finančno tega nismo mogli izpeljati. Drugih praktično ni," je potožil prvi operativec Olimpije.

"Ena generacija, nekoč najboljša v Evropi, je v zatonu kariere. Za njo je luknja, ni igralcev. Vesel sem, da Daneu izkorišča priložnost. Nekaj mladih se kali v Krki in Heliosu, morda se bo kdo od njih tako razvil, da bi lahko čez kakšno leto prišel k nam igrati na višji nivo," je o prihodnosti na glas razmišljal Užbinec.