Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
10.09.2024 12:25:31
Deli članek:

Mladi Francoz pri Olimpiji navdušuje: direktor zmajev razkril ozadje njegovega prihoda Plus

alesfevzer.com

Eden bolj opaznih v moštvu Cedevite Olimpije na turnirju 'Zvezde evrolige' je bil prav gotovo Joan Beringer.

Mladi Francoz je z nekaj potezami navdušil občinstvo v dvorani in gotovo tudi tiste pred teve sprejemniki. Ko se je na začetku priprav pridružil ekipi, je klub oznanil, da bo letos sicer igral za mladinsko moštvo. A stvari so se spremenile. Od prvega dne priprav je opozarjal nase in nato tudi na tekmah pokazal, da nanj velja računati že to sezono. In tak je tudi načrt Zvezdana Mitrovića.

"Na začetku priprav sem priključil tudi nekaj mladincev. Beringer je pokazal talent in se izkazal z delom, priboril si je mesto. Vsi so imeli to možnost. Ponujam jim priložnost po majhnih žličkah. A če jih bodo izkoriščali, bo žlička postala žlica ali celo zajemalka. Pričakovati je tudi padce, kar je normalno. Vesel pa sem, da imam mlade, ki kažejo, da so neustrašni, čeprav so igrali proti močnim ekipam. Začetek je zelo pozitiven," je govoril strateg Olimpije in potrdil, da Beringer ostaja v ekipi. "Zaslužil si je, z energijo in igro je doslej pokazal, da te minute niso podarjene. Enako velja za Daneua, ki si je prislužil minute, čeprav je bil na začetku čisto na koncu klopi."


Vsi se seveda sprašujemo, kako je Cedeviti Olimpiji uspelo pripeljati Beringerja, ki bo šele novembra dopolnil 18 let in je bil letos član francoske reprezentance do 18 let na evropskem prvenstvu. Fant, ki je doslej igral za mlado ekipo Strasbourga, se s košarko resno ukvarja komaj dve leti. Mislili bi si, da je imel prste vmes Mitrović, ki je vrsto let deloval v Franciji, a ni tako.