Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
10.09.2024 14:39:41
Deli članek:

Srbi brez selektorja: uspešni Pešić ne bo več vodil reprezentance

Profimedia

V Srbiji so po predsedniku zveze ostali še brez selektorja.

Pred dnevi je odstopno izjavo z mesta predsednika Košarkarske zveze Srbije podal Predrag Danilović, ki to funkcijo trenutno opravlja le tehnično, do skupščine zveze, na kateri naj bi bil izvoljen njegov naslednik.

Za glavnega kandidata velja Marko Kešelj, kar se zdi logično, tudi zato, ker je Kešelj zvezdaš, Danilović pa je partizanovec, vemo pa, da v Srbiji vse poteka tako, da je nekakšno ravnovesje med največjima kluboma.

Hkrati z Danilovićem je odšel tudi športni direktor reprezentance Dragan Tarlač - postal je športni direktor Bayerna -, odhaja pa tudi selektor Svetislav Pešić. Slednji je na klop sedel leta 2021 po neuspešnem poskusu Srbov uvrstiti se na olimpijske igre v Tokiu, ko jih je vodil Igor Kokoškov. Sledilo je uspešno obdobje, saj so pod vodstvom prekaljenega stratega Srbi najprej postali svetovni viceprvaki in letos bili še tretji na olimpijskih igrah, ni pa veliko manjkalo, da bi v polfinalu premagali ZDA.

Čeprav bi srbska javnost rada videla, da (trenutno) priljubljeni Kari nadaljuje svoje delo, se to ne bo zgodilo. Pešiću je s koncem iger potekel mandat, ki ne bo obnovljen. Na eni strani zato, ker se bo zamenjal predsednik, na drugi je tudi Pešić še pred začetkom iger oznanil vodstvu zveze, da naj iščejo novega selektorja.