nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ku
ku
0 19.08.2020 00:51:12

FANTASTIČNO, KAPETAN! Dragić s super serijo načel Indiano in poskrbel za njen POTOP (video)

Reuters
Goran Dragić je izdatno pripomogel k zmagi Miamija nad Indiano (113:101) v prvem krogu končnice lige NBA.

Čeprav je v rednem delu sezone od 59 tekem le trikrat začel v prvi peterki, sicer pa za trenerja Erika Spoelstro predstavljal udarno moč iz klopi, je tokrat Dragić kot prekaljen veteran lige že na začetku tekme na mestu organizatorja igre zamenjal Kendricka Nunna. Indiana, ki je na papirju z mesto višjo uvrstitvijo v rednem delu nosilec tega para, je v prvem - bolj ali manj izenačenem - polčasu imela nekoliko več od igre, dvakrat povedla za osem točk, v drugem delu tekme pa je bil Miami boljša ekipa.

Sredi tretje četrtine je prednost vročice znašala že deset točk (72:62), a se je Indiana uspela vrniti v dvoboj. Na začetku zadnjega dela igre je celo povedla (87:85), to pa je bilo tudi vse. Dragić in Jimmy Butler, ki je bil z 28 točkami najboljši strelec obračuna, sta suvereno opravila s tekmecem in napovedala, da se tehtnica v tem dvoboju vendarle nagiba na stran Miamija.

Kapetan zlate reprezentance izpred treh let, za katerega je to četrti nastop v končnici (enkrat s Phoenixom in že dvakrat z Miamijem), je še posebej blestel takrat, ko je bilo to najbolj potrebno in v popolnosti upravičil zaupanje Spoelstre. Kar 21 od svojih 24 točk je dosegel v drugem polčasu, kar 14 pa v zadnji četrtini. V 34 minutah je sicer iz igre metal 9:19, izza črte za tri točke 4:9, podpisal se je pod šest skokov in pet podaj, imel je po eno ukradeno in izgubljeno žogo. Z dvojnim dvojčkom (17 točk in 10 skokov) se je izkazal tudi Bam Adebayo.

Za Indiano, ki je zaigrala brez Domantasa Sabonisa, za nameček pa je Victor Oladipo zaradi poškodbe na parketu prebil manj kot devet minut, sta T. J. Warren in Malcolm Brogdon dosegla po 22 točk.

Druga tekma med Miamijem in Indiano bo na sporedu že jutri, spet v ugodnem terminu za slovenske ljubitelje košarke - tokrat že ob 19. uri.

Za presenečenje dneva je poskrbel Orlando, ki je s 122:110 odpravil Milwaukee, ki z najboljšim dosežkom rednega dela velja za prvega favorita končnice. Črnogorec Nikola Vučević je bil s 35 točkami nezaustavljiv, presegel je tudi Giannisa Antetokounmpa (31).

Miami se bo v primeru skupne zmage nad Indiano v polfinalu vzhodne konference pomeril ravno z boljšim iz dvoboja med Milwaukeejem in Orlandom.




Članki iz rubrike