sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ku
ku
2 17.08.2020 14:34:48

Nihče ne verjame v Dončića! Poglejte, kaj je ESPN pred začetkom končnice naredil njegovemu Dallasu!

Reuters
Začela se bo končnica košarkarske lige NBA, v kateri bodo sodelovali tudi trije Slovenci – Luka Dončić, Goran Dragić in Vlatko Čančar.

V mehurčku v Orlandu so vsi trije Slovenci. Dončić in Dragić sta tam že mesec in pol, Vlatko Čančar pa se je Denverju zaradi poškodbe stopala pridružil v zadnjem tednu, vendar na prvi tekmi končnice ne bo nastopil. Denver se v dvoboj podaja kot favorit, saj je na zahodu osvojil tretje mesto, hkrati pa bo Utah Jazz igral brez enega ključnih igralcev Bojana Bogdanovića.

Luka Dončić bo prvič igral v končnici lige NBA. Dallas je po treh letih odsotnosti do nje popeljal s povprečjem 28,8 točke, 9,4 skoka in 8,8 podaje, v Orlandu oziroma na zadnjih osmih tekmah pa je Dončić zbral 30 točk, 10,1 skoka in 9,7 podaje.

Mavericksi so prvi krog končnice nazadnje preskočili 2011, ko so na koncu postali prvaki lige. Letos bodo imeli na drugi strani igrišča Los Angeles Clipperse s Kawhijem Leonardom in Paulom Georgeem, ki že od začetka sezone spadajo med glavne favorite za naslov.

Televizijska mreža ESPN je Dallasu dala le devet odstotkov možnosti za napredovanje v drugi krog, kar je tretji najnižji odstotek. Manj možnosti imata le Brooklyn proti prvaku Torontu in Orlando proti najboljši ekipi vzhoda Milwaukeeju.

Precej bolj izenačen bo verjetno dvoboj med petouvrščenim Miamijem in četrto Indiano. Ekipi se bosta petič v zgodovini pomerili v končnicah; Miami je dobil tri od zadnjih štirih srečanj.

Članki iz rubrike