sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

ku
ku
1 18.08.2020 06:14:36

ZA ZGODOVINO! Luka DONČIĆ je v svoji prvi tekmi končnice lige NBA naredil to, kar ni še NIHČE pred njim! (video)

Reuters
Luka Dončić je na prvi tekmi končnice dosegel kar 42 točk.

Začetek serije med Dallasom in Los Angeles Clippersi, v kateri Luki Dončiću in druščini niso pripisovali niti malo možnosti za presenečenje, se nikakor ni začel po željah Slovenca. Ta je zelo slabo začel tekmo, v prvih dveh minutah in pol je izgubil štiri žoge (tekmo pa je končal s kar 11 izgubljenimi žogami), Clippersi pa so povedli z 18:2. Za nameček je Ljubljančanu spodrsnilo in zaradi bolečin je moral za nekaj časa z igrišča, Dallas pa je medtem izenačil na 22:22.

Tudi z Dončićem v igri je Dallas narekoval tempo igre (slovenski zvezdnik je v prvem polčasu zbral 19 točk) košarkarji iz Los Angelesa pa so do polčasa že zaostajali in bili v zaostanku tudi na začetku druge polovice tekme. Nato pa je sledila tista zloglasna izključitev za Kristapsa Porzingisa, ki je Dallas vrgla iz tira, in kar je še pomembnejše: Dallas je ostal brez izjemno pomembnega člana ekipe.



Luka Dončić je po številnih zgrešenih metih ob koncu tekme sam lovil priključek, toda kar Dallas ni uspel zadeti za tri, so v nizu zadeli Patrick Baverley, Marcus Morris in Paul George ter končali Dallasovo upanje.

Slovenski zvezdnik je tekmo končal pri 42 točkah, 7 skokih in 9 asistencah (ter 11 izgubljenih žogah). 42 točk pa je tudi največ, kar jih je katerikoli košarkar dosegel na svoji prvi tekmi v končnici lige NBA.

Članki iz rubrike