Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 02.08.2020 11:08:41

Javnost RAZOČARANA zaradi Dončića, tako glasnih kritik ŠE NE: To mora spremeniti, to je ZELO SLABO!

Reuters
Ameriška javnost je po zadnjem nastopu Luke Dončića precej kritična.

Za Luko Dončićem in njegovim Dallasom je prva prava tekma v Orlandu, na kateri pa so morali priznati premoč Houstonu. Izid na semaforju je bil po podaljšku 153:149, prvi strelec tekem pa je bil James Harden, ki je dosegel 49 točk.

Luka Dončić je sicer dosegel trojnega dvojčka, a razočaral predvsem pri metu z razdalje. Zadel je vsega enega od devetih poskusov za tri točke, kar je zmotilo tudi navijače Dallasa. Spletna stran mavsmoneyball.com, ki podrobno pokriva dogajanje pri Mavericksih, je pod drobnogled vzela Dončićevo metanje za tri točke, izsledki pa so pokazali, da je Slovenec eden najslabših pri metu za tri točke. 

Največ jih je v dosedanjem delu sezone vrgel James Harden, in sicer kar 769, pri tem pa ima 35,2 odstoten met. Sledijo mu Buddy Hield (618), Devonte Graham (585), Damina Lillard (573), Trae Young (568), Duncan Robinson (543), na sedmem mestu pa je Luka Dončić. Slednji jih je vrgel 491, v oči pa še posebej bode podatek o uspešnosti meta. Zadel je zgolj 31,8 odstotkov metov za tri točke, kar je celo daleč najslabši odstotek med prvo dvajseterico.

Ob tem avtor prispevka dodaja, da je to ena tistih zadev, zaradi katere Dallas trpi, za nameček je v svoji prvi sezoni v ligi NBA trojke metal precej bolje kot pa zdaj.

Značke: dončić, dallas

Članki iz rubrike