Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
23.11.2019 06:43:38
Deli članek:

FANTASTIČNO! To je bila spet ČAROBNA NOČ Luke Dončića. Postal je NAJMLAJŠI V ZGODOVINI, ki je ... (VIDEO)

Reuters

Ste mislili, da se bo zaustavil? Nasprotno! Luka Dončić nadaljuje v istem ritmu in podira rekorde kot za šalo.

Dallas je to noč po slovenskem času kar s 143:101 odpravil Cleveland, Luka Dončić pa je bil s 30 točkami, sedmimi skoki in 14 podajami, ki jih je dosegel v 28 minutah in 29 sekundah, najboljši posameznik na parketu. Iz igre je metal 11:18, za tri 4:8. Trener Rick Carlisle ga je tudi tokrat predčasno - minuto pred koncem tretje četrtine - potegnil na klop, tako je zadnjih 12 minut že na drugi zaporedni tekmi spremljal s klopi.

Dončić je postal najmlajši košarkar v zgodovini lige, ki je na treh zaporednih tekmah dosegel vsaj 30 točk in 10 podaj. Obenem je postal prvi košarkar Dallasa, ki je na treh zaporednih tekmah dosegel vsaj 30 točk.

Dallas je v tej sezoni že drugič premagal Cleveland. Prvič je bil boljši na začetku meseca v gosteh (131:111), takrat je tekma minila v znamenju promocije Slovenije kot turistične in kulinarične destinacije. V mestu z največjo slovensko kolonijo je bil del tribun obarvan v slovenske barve, po tekmi je dišalo po golažu, zelju, klobasi, potici ...

Tokrat je Luka dosegel še točko več kot na prvi tekmi, predvsem pa je nadaljeval s serijo odličnih iger. Če bi mu trener tudi v zadnji četrtini namenil kakšno minuto, bi bržčas dosegel še osmega trojnega dvojčka. Mavericksi so dobili vse štiri četrtine, razliko so naredili v drugem delu igre, v katerem so bili boljši za 21 točk (37:16).

Mlademu Slovencu so bili v pomoč predvsem Justin Jackson z 19 točkami, Kristaps Porzingis jih je dodal 17, imel je tudi 7 skokov, Tim Hardaway Jr. se je podpisal pod 16 točk. Na strani poražencev je bil najboljši Darius Garland s 23 točkami.