volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
1 22.11.2019 10:06:54

Grška pošast Portlandu odčitala lekcijo in postavila osebni rekord v ligi NBA

Giannis Antetokounmpo
Profimedia
V severnoameriški košarkarski ligi NBA so ponoči odigrali dva dvoboja. Ekipa New Orleans Pelicans je bila s 124:121 boljša v gosteh od zasedbe Phoenix Suns, medtem ko so košarkarji Milwaukee Bucks na domačem parketu odpravili Portland Trail Blazers s 137:129 tudi po zaslugi naveze Giannis Antetokounmpo in Eric Bledsoe, ki je prispevala 54 točk.

Milwaukee je z 12. zmago na 15 tekmah prevzel vodstvo v razvrstitvi vzhodne konference. Boston Celtics ima ob eni odigrani tekmi manj eno zmago manj. Na tretjem mestu je Miami Heat Gorana Dragića z desetimi zmagami in tremi porazi.

Na Zahodu je najbolj prepričljiva ekipa Los Angeles Lakers z 12 zmagami in dvema porazoma. Teksaška zasedba Dallas Mavericks, za katero igro 20-letni slovenski košarkarski fenomen Luka Dončić, pa zaseda peto mesto, izkupiček devetih zmag in petih porazov si deli z ekipo Utah Jazz.


Najkoristnejši igralec rednega dela pretekle sezone 24-letni Grk Antetokounmpo je v Milwaukeeju prikazal eno najboljših predstav v letošnji sezoni. Vpisal je 15 podaj, kar je njegov najboljši dosežek na tekmi v podajah v ligi NBA, zraven pa je imel še 24 točk in 19 skokov za svoj drugi trojni dvojček v sezoni. Skupno je v ligi NBA vknjižil že 16 trojnih dvojčkov. Bledsoe se je ob tem izkazal s 30 točkami.

Portland je bil sicer brez svojega prvega moža Damiana Lillarda, ki je tekmo izpustil zaradi bolečin v hrbtu, manjkala pa sta tudi Zach Collins in Hassan Whiteside. CJ McCollum je bil najbolj učinkovit na tekmi s 37 točkami, desetimi podajami in šestimi skoki, a je njegovo moštvo doživelo poraz.

New Orleans si je priboril tretjo zaporedno zmago. Brandon Ingram je 15 od 28 točk dosegel v zadnji četrtini. Izkazala sta se tudi JJ Redick s 26 točkami in Jrue Holiday s 23 točkami in devetimi podajami.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike