Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku/sta
ku/sta
1 10.07.2018 08:35:41

Končno se je zgodilo. Dončić z Dallasom podpisal tri letno pogodbo, ki mu bo navrgla kup milijonov

Dolgo se je vleklo, a Dončić je zdaj tudi uradno član Dallasa.

S telički iz Teksasa je podpisal triletno tako imenovano rookie pogodbo, ki mu bo v treh letih navrgla 18.5 milijonov dolarjev. V prvi sezoni bo prejemal nekaj več kot 5,4 milijonov, v drugi 6,3, v zadnji pa nekaj manj kot 6,8 milijonov dolarjev. Za četrto leto pa lahko ali prejme 26,4-odstotno povišico ali pa mu Mavericks lahko ponudijo dolgoletno pogodbo.

Dončića so pri Dallasu sicer uvrstili na seznam za poletno ligo, zato birokratskih ovir, da bi igral, ni, a bržkone mu želi trener Rick Carlisle po dveh napornih evropskih poletjih nameniti nekaj več počitka.

In čeprav so sprva pri Dallasu zapisali, da bo slovenski košarkar izpustil poletno ligo, je pozneje trener Carlisle izjavil. "Zdaj moramo z njim opraviti nekaj treningov in videti, ali mu lahko damo tekmo ali dve."

"Vse skupaj je kar dolgo trajalo. Zelo sem vznemirjen. Vem, da zdaj lahko le igram, in to je točno to, kar si želim - igrati košarko," je olajšano za klubsko spletno stran po podpisu pogodbe dejal Dončić, ki je doslej opravljal individualne treninge.

Ker se je podpis pogodbe tako zavlekel, bo najkoristnejši igralec (MVP) evrolige bržkone prvo tekmo v dresu Dallasa odigral šele oktobra, ko bodo Mavericks v okviru priprav na novo sezono gostovali na Kitajskem.

Članki iz rubrike