prasarita 06 Odkrito.si

Ženske imamo poslanstvo, zato moramo ostati ...

sneg Svet24.si

Pobelilo bo večji del Slovenije, na ta dan bo ...

Deček Cameron Macauley preteklo življenje Petisvet.si

Mamica, imel sem drugo družino, preden sem umrl

požar v mežici, gasilci, splošna Svet24.si

VIDEO: Na teren gasilci z vse Koroške: pogorele ...

selena Svet24.si

Jasnovidnost: darilo ali morda prekletstvo?

bql+zorjan Najstnica.si

Na finalu TOP NAJSTNICE Nika Zorjan in BQL!

franko dvoboj Njena.si

Gledalci odkrili goljufijo? Tjašo premagala ...

ue
ue
0 09.07.2018 16:26:23

Prepelič URADNO član Reala! V kraljevem klubu si je izbral TO številko!

FIBA
Klemen Prepelič je podpisal pogodbo z madridskim Realom.

Real o tem ni govoril, sam je dolgo molčal in se delal nevednega, a vseeno smo vsi že nekaj mesecev vedeli, da bo Klemen Prepelič postal igralec Reala. Zdaj se je to tudi uradno zgodilo.

Madridčani so "padli nanj" na lanskem EuroBasketu, kjer je igral izjemno in bil tretji strelec slovenske izbrane vrste, potem je bilo treba le še urediti formalnosti. In počakati eno sezono, kajti Prepelič ni želel pustiti na cedilu Parisa, ki se mu je že prej zaobljubil. Odplesal je še "zadnji tango" v Parizu, zdaj pa se podaja novim velikim izzivom naproti v vrste evropskega prvaka.



Pri 25 letih je prišel na vrh, sanje so se uresničile, kot je sam zapisal ob podpisu pogodbe in predstavitvi, na kateri je poziral z dresom številka 25. Real je njegov osmi klub v karieri, po Braniku Maribor, Heliosu, Olimpiji (dvakrat), Banvitu, Oldenburgu, Limogesu in že omenjenem Parisu Levalloisu je prišel do tja, od koder se višje ne more. Zdaj uživa, kmalu pride na vrsto dokazovanje v zvezdniški ekipi, kjer si bo moral izboriti svoj status.

In ne bo mu lahko, že zato ne, ker je tako kot Luka Dončić Slovenec. Veliko navijačev Reala in španskih medijev ga bo gledalo in ocenjevalo skozi te oči ter ga hočeš nočeš primerjalo s slovenskim čudežnim dečkom, pa čeprav gre za drugačna tipa igralcev. Ampak Prle pravi, da je samokritičen, vztrajen in nepopustljiv, vse to bo še kako potreboval v dveh sezonah, ko bo nosil dres Reala. Kot naslednji Slovenec v članskem moštvu kraljevega kluba, zdaj se jih je že kar nekaj nabralo, ob Dončiću še Marko Milić, Mirza Begić in tudi "naš Tonček" Anthony Randolph.

Značke: prepelič, real

Članki iz rubrike