Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
04.02.2015 18:27:41
Deli članek:

Nika Barič poleti v najmočnejšo ligo sveta

Arsen Perić

Slovenska reprezentantka je sklenila sodelovanje s klubom iz lige WNBA.

Leta 2012 je postala prva Slovenka, ki je bila izbrana na naboru lige WNBA, ženske različice najmočnejše lige na svetu, zdaj pa je Nika Barič postala še prva slovenska košarkarica s podpisano pogodbo z enim od klubov iz lige WNBA. Postala je članica Minnesote.

Dvaindvajsetletna Trboveljčanka je bila leta 2012 na naboru izbrana kot 20. po vrsti, a doslej še ni okusila biti del močne ekipe onstran luže. Temu je bila še najbližje lani, pa ne Minnesote, pač pa Chicaga, na klopi katerega je sedela trenerka, ki je Baričevo trenirala v moskovskem Spartaku, katerega članica je že od leta 2011. A na dan podpisa pogodbe je vse padlo v vodo in razočarana Baričeva je že takrat napovedala, da ji v letu 2015 prav nič ne bo preprečilo poti v ligo WNBA.

Očitno je imela prav, saj je Minnesota potrdila, da je podpisala pogodbo s slovensko reprezentantko. "Veseli smo, da se je Nika pridružila Minnesoti. Je odlična strelka in bo povečala konkurenco na zunanjih položajih," je dejal podpredsednik Roger Griffith.

Risinje iz Minnesote so sicer dvakratne prvakinje lige WNBA (2011 in 2013), v lanski sezoni pa so obstale v polfinalu končnice. Sezona v najmočnejši ženski ligi na svetu se sicer začne na začetku junija in traja približno do sredine septembra, kar omogoča številnim igralkam, da poleti igrajo v ZDA, nato pa se preselijo v Evropo oziroma kam drugam.