Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
04.02.2015 10:27:31
Deli članek:

V Nemčijo po škarje in platno

Arsen Perić

Ni nujno, lahko pa se zgodi, da bo drevišnja tekma petega kroga drugega dela evropskega pokala Uniona Olimpije v gosteh pri Brose Basketsu, ki se bo začela ob 19. uri, že odločilna za napredovanje v osmino finala.

V primeru nemške zmage bo namreč v skupini K vse jasno glede dveh klubov, ki si bosta priigrala igranje v izločilnih bojih, to bosta Bayern in Brose. Olimpija torej nujno potrebuje zmago, da si ohrani možnosti. Pravzaprav bi si jih v primeru uspeha močno povečala, sploh če bi slavila z višjo razliko od tiste, s kakršno je Brose zmagal na dvoboju pred mesecem dni v Ljubljani.


Takrat je v Stožicah ekipa iz Bamberga tri četrtine povsem obvladovala dogajanje na parketu, zeleno-beli so delovali nebogljeni in kazalo je že, da bodo doživeli polom, saj je bila v nekem trenutku razlika 25 točk. V zadnjih desetih minutah se je nato vse spremenilo in Nemci so za trenutek celo zatrepetali, a domov vseeno odnesli zmago s šestimi točkami prednosti.

Zmaji bodo torej nocoj v prvi vrsti lovili zmago, ki jim še ohranja upe na uspeh, če se bo pokazala priložnost, pa bodo skušali slaviti tudi z več kot šestimi točkami razlike. V tem primeru bi imeli v zadnjem krogu, ko gostijo Dijon, škarje in platno v svojih rokah ter ne bi bili odvisni od izida nemškega obračuna Bayerna ter Broseja.

Slednji igra v dobri formi, v nemškem prvenstvu je desetkrat zmagal, v evropskem pokalu pa je prejšnji teden z obrestmi vrnil Dijonu za poraz krog prej na domačem parketu. V svoji dvorani v drugem delu – tako kot Olimpija – še ni zmagal, saj ga je pred Dijonom premagal tudi Bayern in to kar z 38 točkami razlike.

V taboru zmajev ne bi bilo normalno, če ne bi bilo nekaj težav in težavic s poškodbami. V Nemčijo tako ni odpotoval Jaka Brodnik, ki ima poškodovan gleženj, zadnji trening pred odhodom v Bamberg pa so izpustili ali na njem delali po svojem programu Sasu Salin zaradi viroze, Klemen Prepelič zaradi težav s prepono, Hristo Nikolov, ki mu bolečine povzroča ahilova tetiva, in Dino Murić zaradi žulja.

Toda drevi bodo vsi nared in pripravljeni, da s soigralci vsaj ponovijo predstavo z nedeljske tekme proti Zadru. Takrat je bil najboljši posameznik Blaž Mahkovic, ki se ne obremenjuje s pomembnostjo drevišnjega obračuna.

"Vsako tekmo skušam odigrati po najboljših močeh in upam na najboljše," pravi Gorenjec. Ekipa si je pogledala prvi obračun in videla, kaj je večino časa delala narobe oziroma kaj prav v zadnji četrtini. "Prve tri četrtine smo igrali medlo, brez energije. Nato smo pokazali, da se da igrati, bili smo borbeni in jih skoraj ujeli. Lahko se enakovredno kosamo in upam, da bomo to dokazali tudi nocoj. Vemo, da bomo morali zaigrati borbeno, tako kot smo igrali v zadnji četrtini prvega dvoboja. Edino tako lahko računamo na zmago," je še povedal Mahkovic.