Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
04.02.2015 09:42:13
Deli članek:

Jutri prvič s kamero na prsih (video)

vszi

Jutrišnji dan predstavlja prelomnico v prenašanju tekem evrolige, saj bodo sodniki na svojih dresih nosili mikrokamere.

Vse skupaj se bo dogajalo na dvoboju španskih velikanov Reala in Barcelone. Tako bodo gledalci lahko tekmo gledali tudi iz zornega kota delivcev pravice in bodo posledično še bolj vpleteni v dogajanje na parketu.

Novo tehnologijo preizkušajo tudi košarkarji na treningu. "Kamera me ni prav nič ovirala. Ni težka in mi ni povzročala nikakršnih težav, kot bi nosil tesno oprijeto spodnjo majico. Navijačem pa bo dala možnost videti prekrške in akcije iz drugega zornega kota. Še nikogar nisem videl, da bi igral s kamero pritrjeno na prsa, tako da je zelo zanimivo," je povedal Poljak pri Barceloni Maciej Lampe, ki se mu je pridružil še soigralec Edwin Jackson: "Odlično, vse je tako kot sicer. Normalno igram, kamera ni težka, je zelo priročna in zagotavlja drugačen pogled na igro, tako navijačem kot tudi igralcem."

"Euroleague Basketball nadaljuje z uvajanjem novih tehnologij, da bi navijačem omogočil uživati v našem športu," je povedal šef Euroleague Basketball Jordi Bartomeu.

Očitno pa ni več daleč dan, ko bodo mikrokamere na svojih dresih med tekmo nosili tudi košarkarji. "Testi so pokazali, da novost ni nedosegljiva in vsak dan smo bližje, da jo vpeljemo v profesionalni šport. Navijači se želijo počutiti kot njihovi ljubljenci na igrišču in pred to inovacijo je lepa prihodnost," je dejal direktor podjetja, ki razvija mikrokamero, Jose A. Ildefonso.