Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
13.07.2024 08:39:10
Deli članek:

Dvoboj titanov! Joker pošolal Wembyja (video)

Srbska moška košarkarska reprezentanca je v Lyonu na pripravljalni tekmi pred prihajajočimi olimpijskimi igrami v petek zvečer premagala Francijo z 79:67. Prvi strelec tekme je bil zvezdnik NBA Nikola Jokić z 20 točkami in 12 skoki. Viktor Wembanyama je za Francijo dosegel 14 točk in 10 skokov.

Pri Srbih in Francozih gre za reprezentanci, ki ob nespornem prvem favoritu olimpijskega turnirja ZDA spadajo v ožji krog favoritov za medalje. Začetni postavi obeh moštev temeljita na številnih igralcih najmočnejše lige na svetu, severnoameriške NBA.

Prvo ime Srbije je bil Jokić, ki je v manj kot 20 minutah v statistiko vpisal 20 točk in 12 skokov. 

Na pripravljalni tekmi v Lyonu je bil prvi igralec tekme. S svojo prisotnostjo je povzročal številne težave Franciji pod obema košema. Ob njem je Bogdan Bogdanović za Srbijo dosegel 15 točk. Drugi strelec Francije je bil Guerschon Yabusele z 12 točkami.

Olimpijske igre so na sporedu med 26. julijem in 11. avgustom. Srbija bo igrala v skupini C z ZDA, Južnim Sudanom in Portorikom, gostiteljica Francija pa v skupini B s svetovnimi prvaki Nemci, Japonci in Brazilijo.

V skupini A se bodo pomerile reprezentance Avstralije, Kanade, Španije in Grčije. Slednja je na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Pireju v polfinalu izločila slovensko izbrano vrsto.