sonce Dobra karma

Tedenski horoskop: vsi ste na testu, da ugotovite,...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 31. marca

alenka-bratušek Reporter.si

Čestitamo in pozdravljamo! Danes slavi Alenka ...

trgovina, sofija, maska Svet24.si

Infektologinja Bojana Beović o tem, zakaj je ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Sledenje telefonom: pooblaščenka svari pred ...

eye-2488227_1920 Odkrito.si

Zaradi koronavirusa izgubil službo in naredil to ...

nikolina 2 Njena.si

Nikolina po poroki: 'Nisi zame, nehaj se truditi!'...

ku
ku
0 26.06.2019 18:40:44

Slovenija diha z vami! MOČNA SPOROČILA slovenskim košarkaricam pred uvodno tekmo na EuroBasketu

Jutri bodo Slovenke dočakale težko pričakovani začetek 37. evropskega prvenstva, ki ga gostita Srbija in Latvija.

Skupinski del bo do nedelje potekal v Rigi, Zrenjaninu in Nišu, kjer bodo v dvorani športnega centra Čair igrale tudi Slovenke. Izločilne dvoboje bo v naslednjem tednu gostil Beograd. Izbranke selektorja Damirja Grgića za uvod (jutri ob 16. uri) čaka dvoboj proti Madžarski.

Pod sloganom 'NIŠ NAS NE USTAVI' so optimistično razpoložene Slovenke krenile v Niš, kjer naj bi jih podpiralo približno 500 navijačev. Za dodatno energijo so člani slovenske skupnosti iz Niša poskrbeli že dan pred začetkom prvenstva, ko so reprezentanco po dopoldanskem treningu pričakali pred dvorano Čair in dekletom pripravili prijetno presenečenje. Obenem sta besede vzpodbude na družbnem omrežju dekletom namenila tudi Katalonka Helena Boada, žena Jake Lakoviča, ki je krajši čas nosila slovenski dres, in kapetan moške izbrane vrste na zadnjem evropskem prvenstvu Goran Dragić, ki je slovenskemu športu prinesel največji uspeh v zgodovini.


Ob reki Nišavi slovensko reprezentanco čakajo obračuni z Madžarsko, ki zadnja leta ogromno vlaga v žensko košarko ter Turčijo (v petek ob 16. uri) in Italijo (v nedeljo ob 18.30), ki imata bogato košarkarsko tradicijo.

Slovenske košarkarice bodo šele drugič zaigrale v družbi najboljših evropskih ekip. Ob krstnem nastopu pred dvema letoma v Pragi so končale na 14. mestu med šestnajstimi reprezentancami, v predtekmovanju pa so premagale Grčijo ter izgubile proti Franciji in Srbiji.

Po mnenju strokovnjakov naj bi o medaljah na prvenstvu odločale branilka naslova Španija, Belgija, Francija ter Srbija, zanimivo pa bo spremljati tudi razplet do šestega mesta, ki še vodi v kvalifikacije za olimpijske igre v Tokiu leta 2020. Slovenijo uvrščajo na rob osmerice, z nekaj sreče bi lahko postala presenečenje prvenstva. Prvouvrščene reprezentance vsake skupine se bodo po odigranem skupinskem delu neposredno uvrstile v četrtino finala, drugo in tretjeuvrščene reprezentance skupin čaka repasaž za preostala štiri prosta mesta v izločilnih bojih (A2:B3, A3:B2 – v ponedeljek, 1. julija in C2:D3, C3:D2 – v torek, 2. julija), zadnjeuvrščene ekipe po odigranem skupinskem delu pa bodo z nastopi na prvenstvu zaključile.

Članki iz rubrike