Mario Pavlović Odkrito.si

»Po 40 letih se počutim kot zmagovalec!«

robert roškar Svet24.si

Takšnih vprašanj od voditelja ni pričakoval nihče

angel Svet24.si

Za sodelovanje z angeli obstaja tudi nekaj pravil

predlog pokrajin Svet24.si

Past načrtovane ustanovitve regij: razbohotenje ...

maja Šuput Svet24.si

FOTO: Hrvaška pevka z nogo soprogu držala ...

jani pavec 1 Njena.si

Jani Pavec spet postal očka

filip flisar Njena.si

Tako velika je že hči Filipa Flisarja

ku
ku
0 26.06.2019 18:40:44

Slovenija diha z vami! MOČNA SPOROČILA slovenskim košarkaricam pred uvodno tekmo na EuroBasketu

Jutri bodo Slovenke dočakale težko pričakovani začetek 37. evropskega prvenstva, ki ga gostita Srbija in Latvija.

Skupinski del bo do nedelje potekal v Rigi, Zrenjaninu in Nišu, kjer bodo v dvorani športnega centra Čair igrale tudi Slovenke. Izločilne dvoboje bo v naslednjem tednu gostil Beograd. Izbranke selektorja Damirja Grgića za uvod (jutri ob 16. uri) čaka dvoboj proti Madžarski.

Pod sloganom 'NIŠ NAS NE USTAVI' so optimistično razpoložene Slovenke krenile v Niš, kjer naj bi jih podpiralo približno 500 navijačev. Za dodatno energijo so člani slovenske skupnosti iz Niša poskrbeli že dan pred začetkom prvenstva, ko so reprezentanco po dopoldanskem treningu pričakali pred dvorano Čair in dekletom pripravili prijetno presenečenje. Obenem sta besede vzpodbude na družbnem omrežju dekletom namenila tudi Katalonka Helena Boada, žena Jake Lakoviča, ki je krajši čas nosila slovenski dres, in kapetan moške izbrane vrste na zadnjem evropskem prvenstvu Goran Dragić, ki je slovenskemu športu prinesel največji uspeh v zgodovini.


Ob reki Nišavi slovensko reprezentanco čakajo obračuni z Madžarsko, ki zadnja leta ogromno vlaga v žensko košarko ter Turčijo (v petek ob 16. uri) in Italijo (v nedeljo ob 18.30), ki imata bogato košarkarsko tradicijo.

Slovenske košarkarice bodo šele drugič zaigrale v družbi najboljših evropskih ekip. Ob krstnem nastopu pred dvema letoma v Pragi so končale na 14. mestu med šestnajstimi reprezentancami, v predtekmovanju pa so premagale Grčijo ter izgubile proti Franciji in Srbiji.

Po mnenju strokovnjakov naj bi o medaljah na prvenstvu odločale branilka naslova Španija, Belgija, Francija ter Srbija, zanimivo pa bo spremljati tudi razplet do šestega mesta, ki še vodi v kvalifikacije za olimpijske igre v Tokiu leta 2020. Slovenijo uvrščajo na rob osmerice, z nekaj sreče bi lahko postala presenečenje prvenstva. Prvouvrščene reprezentance vsake skupine se bodo po odigranem skupinskem delu neposredno uvrstile v četrtino finala, drugo in tretjeuvrščene reprezentance skupin čaka repasaž za preostala štiri prosta mesta v izločilnih bojih (A2:B3, A3:B2 – v ponedeljek, 1. julija in C2:D3, C3:D2 – v torek, 2. julija), zadnjeuvrščene ekipe po odigranem skupinskem delu pa bodo z nastopi na prvenstvu zaključile.

Članki iz rubrike