mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 26.06.2019 14:41:17

Prvaki so pripeljali AMERIŠKO OKREPITEV, pomemben košček zmagovalnega mozaika

Slovenski košarkarski prvaki so pred novo sezono dodatno okrepili svoje vrste. Dres Sixt Primorske bo v naslednjih dveh sezonah z možnostjo podaljšanja pogodbe nosil 27-let stari in 193 centimetrov visoki ameriški branilec Stephen Holt.

Holt, ki je v dosedanjem delu kariere igral v evropskih in avstralskih klubih, je še druga okrepitev košarkarskega prvoligaša z Obale po slovenskem reprezentantu Žigi Dimcu.

Po uspešno zaključenem izobraževanju na univerzi Saint Mary's, s katero je tekmoval v prvi diviziji ameriške študentske lige NCAA in bil v zadnjem letu kapetan ekipe, je Holt leta 2014 preizkusil svojo srečo na naboru lige NBA, a tam ni bil izbran. Istega leta je v dresu Atlante nastopal v poletni ligi NBA, nato pa se pridružil nemškemu prvoligašu Ludwigsburgu. Po dveh mesecih je osrčje Evrope zapustil zaradi ponudbe Clevelanda. Za kasnejše prvake je v predsezoni odigral dve tekmi, nato pa se pridružil njihovemu moštvu v razvojni G-ligi.

Nazadnje je z ekipo Astane iz Kazahstana osvojil naslov kazahstanskega državnega in pokalnega prvaka. Obenem je v njenem dresu uspešno nastopal v regionalni ligi VTB, v kateri nastopajo še najboljši klubi iz Rusije, Belorusije, Estonije, Latvije in Poljske.

Na 21 tekmah je v povprečju na parketu prebil 26 minut, v katerih je 11,3 točkam dodajal tri skoke, 2,2 podaji in 1,3 pridobljene žoge. Edini kazahstanski predstavnik je sicer po rednem delu med 14 zasedbami zasedel sedmo mesto, v četrtfinalu pa moral priznati premoč kasnejšemu finalistu Himkiju iz Rusije.

Koprčani so v minuli sezoni osvojil vsa štiri tekmovanja, v katerih so nastopili, slovenski superpokal, pokal, regionalno ligo ABA 2 in državno prvenstvo. V četrtem letu delovanja Primorce čakajo novi veliki izzivi, saj se bodo premierno predstavili med regionalno elito v prvi ligi ABA ter na njenem superpokalu.

Trener slovenskih prvakov Jurica Golemac je izpostavil, da so si v klubu Stephena močno želeli: "Izredno smo veseli, da se je želja izkazala za obojestransko ter da se je odločil pridružiti našemu moštvu. Verjamem, da bo predstavljal pomemben košček igralskega mozaika, ki bo v novi sezoni še dvignil kakovost naše igre."

Holt se je pred podpisom pogodbe pogovarjal z Golemcom: "Predstavil mi je cilje Sixt Primorske ter mojo vlogo v ekipi. Prišla sva do zaključka, da moj stil igre moštvu lahko pomaga, slednje, na čelu s trenerjem, pa meni, da na košarkarskem parketu še napredujem. Igranje v Sloveniji in Ligi ABA mi prinaša novo izkušnjo, ki se je izredno veselim. Zmagovanje je moj največji košarkarski cilj. Ekipi bom pomagal po najboljših močeh, da se ta prikaže v najboljši možni luči ter da še naprej osvaja lovorike."

Sedemindvajsetletni branilec je v Evropi doslej branil barve Andorre in Zaragoze v španskem prvenstvu, češkega serijskega prvaka Nymburka, poljskega Stal Ostrowa in kazahstanske Astane.

STEPHEN JEFFEY CARINO HOLT
Rojen: 6. december 1991 (27 let)
Igralno mesto: branilec
Višina: 193 cm

Dosedanji klubi
2014/15: Canton Charge (ZDA)
2015/16: Melbourne United (AVS)
2016: Andorra (ŠPA)
2016/17: Tecnyconta Zaragoza (ŠPA)
2017: ČEZ Nymburk (ČEŠ)
2017/18: Brisbane Bullets (AVS)
2018: Stal Ostrow Wielkopolski (POL)
2018: Brisbane Bullets (AVS)
2018/19: Astana (KAZ)

Članki iz rubrike