stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
5 21.06.2019 19:32:31

IZOBČENI Alen Omić IZLIL DUŠO: Tole si mislim o RANDOLPHU, vrnil pa bi se le zaradi ENE OSEBE!

alesfevzer.com
Alen Omić je spregovoril o razočaranju, povezanim s slovensko reprezentanco.

Zgodba je že znana. Ko se je Slovenija pripravljala na evropsko prvenstvo v košarki, ki ga je potem tudi osvojila, je padla odločitev, da bo na turnir odšla brez Alena Omića. Ne zato, ker ne bi bil dovolj dober, marveč je bil žrtveno jagnje. Košarkarska zveza je pač naturalizirala Anthonyja Randolpha, zato za Omića v reprezentanci ni bilo več prostora. V Bosni in Hercegovini rojeni košarkar seveda ni skrival razočaranja, kljub vsemu pa bi se še vrnil v slovensko reprezentanco. A le pod enim pogojem. Ali bolje rečeno: le zaradi enega človeka.


"Ne vem, zakaj me je Randolph zamenjal čez noč? Tega ne razumem. Nihče mi še ni razložil. In še nihče, razen Trifunovića, me do dandanes še ni poklical," je v intervjuju za Večer potarnal 27-letnik in odgovoril tudi na vprašanje, ali meni, da KZS ni verjela, da lahko z njim v ekipi poseže po vrhu: "Če smo z menoj vred lahko premagovali vse v kvalifikacijah, ne vem, zakaj bi imeli na evropskem prvenstvu težave. Saj Randolph še zdaleč ni bil najpomembnejši član reprezentance. Dosegal je po osem, deset točk. Največjo dodano vrednost sta prinesla Dragić in Dončić, kasneje tudi Prepelič in Blažič, Vidmar je oddelal svoj posel. Resda ga je tudi Randolph z obrambo in skoki, a bil je šele četrta, peta figura v ekipi. Bodimo realni, ni dosegal po 25 točk na tekmo."

Omić je bil že pred vrnitvijo v reprezentanco, a se tedaj to ni zgodilo, zdaj pa bi se lahko. Toda pod jasnimi pogoji. "Imam veliko spoštovanje do selektorja Rada Trifunovića, ki je edini človek, s katerim se lahko pogovarjam o reprezentanci. V njej se morajo nekatere zadeve urediti. Vodilni v zvezi se morajo odločiti, kaj želijo in s kom si želijo igrati. Tu je veliko košarkarjev, s katerimi se nihče ne pogovarja. Nihče nas ne pokliče. Govorim o Dragiću, Blažiču, Prepeliču, sebi, torej o ekipi, ki je že od mladih nog igrala za reprezentanco. Ko sem pri 15 letih prišel v Slovenijo, sem si želel zaigrati zanjo. A vse skupaj se je ustavilo leta 2017, ko so šli na evropsko prvenstvo brez mene. Če bi se določene stvari spremenile in če bi mi selektor potrdil, da bo odslej tako, kot on reče, obstajajo možnosti, da pridem nazaj, sicer pa ne," je za Večer še dodal Omić.

Članki iz rubrike