požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

sta
sta
1 14.02.2019 13:36:52

Zoran Dragić se vrača v reprezentanco

www.alesfevzer.com
Selektor slovenske košarkarske reprezentance Rado Trifunović je objavil seznam reprezentance, ki bo odigrala zadnji dve kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2019.

Zoran Dragić se je od slovenske reprezentance poslovil z osebnim rekordom, 7. septembra 2016 je v tretjem krogu kvalifikacij za EP proti Ukrajini v Celju dosegel 28 točk. Naslednji dan je zapustil izbrano vrste ter se pridružil novim delodajalcem v Milanu.

Mlajši od bratov Dragić, ki je za Slovenijo odigral štirideset uradnih tekem in je trinajsti najboljši strelec na uradnih tekmah (435 točk), je bil v zadnjih sezonah hudo poškodovan. Dvakrat si je strgal križne vezi na desnem kolenu; najprej februarja 2017, tako da je moral izpustiti udeležbo v zlati reprezentanci, ter nato še februarja 2018. V začetku januarja letos je postal član italijanskega prvoligaša iz Trsta, kjer ima na prvih petih tekmah povprečje deset točk, 3,2 skoka in 2,4 podaje.

PolegZorana Dragićain novincaJana Španaso v reprezentanci, ki bo 22. februarja gostovala v Ankari, tri dni kasneje pa se v Stožicah pomerila z Ukrajino, šeMatic Rebec,Luka Rupnik,Gregor Glas,Gregor Hrovat,Blaž Mesiček,Edo Murić,Vlatko Čančar,Klemen Kosi,Žiga Dimec,Urban DurnikinMiha Škedelj, rezerva pa jeAljaž Bratec.

Slovenija v kvalifikacijah za SP 2019 zaseda zadnje mesto v skupini I z izkupičkom 2-8 in nima več nobenih možnosti za pot na Kitajsko.

trifunovic
www.alesfevzer.com


Selektor Rado Trifunović je na novinarski konferenci predstavil nekaj statističnih podatkov. Slovenija je v teh kvalifikacijah preizkusila šestindvajset igralcev, zamenjala tri kapetane, jedro izkušenih igralcev - Gašper Vidmar, Edo Murić, Klemen Prepelič in Jaka Blažič - pa je skupaj odigralo le eno tekmo, gostovanje v Črni gori. Le dva igralca sta prišla na vseh deset dosedanjih tekem - Matic Rebec in Vlatko Čančar.

"Nočem, da bi to izpadlo kot neko opravičilo," je uvodoma dejal Trifunović in nadaljeval: "Dejstvo pa je, da če imaš pred vsako tekmo le dva do tri dni časa, v tem času pa moraš uigrati zasedbo igralcev, ki so prvič skupaj, hkrati pa je večina še precej neizkušenih, se prav veliko ne da narediti." 

Trifunović je skupaj z direktorjem reprezentance Matejem Likarjem v preteklem tednu obiskal Španijo in se srečal s slovenskimi igralci, ki igrajo v tamkajšnjih klubih. Kot je dejal, so vsi pripravljeni na nov začetek, se pravi kvalifikacije za naslednje evropsko prvenstvo, ki se bodo začele letos novembra.

"Igralci so zelo motivirani in vsi si želijo, da se uvrstimo na eurobasket 2021. Glavna težava pa mislim, da bo spet enaka. Klubi, s katerimi sva bila v stiku, se bodo še naprej držali na strani evrolige, kar pomeni, da bodo reprezentance prikrajšane za tiste košarkarje, ki nastopajo v evroligaških klubih," je dejal selektor in dodal, da bosta z Likarjem v prihodnjih mesecih obiskala tudi Luko Dončića v Dallasu.

Članki iz rubrike