Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
1 14.02.2019 11:15:59

Porzingis navdušen nad SLOVENCI, Dončiću pa sporoča: Tega mi ni povedal, očitno se morava pogovoriti

Reuters
V Teksasu smo se pogovarjali s Kristapsom Porzingisom.

Kristaps Porzingis velja za enega večjih zvezdnikov v ligi NBA, to potrjujejo tudi številke prodanih dresov, saj je bil Latvijec v zadnjih sezonah povsem pri vrhu tovrstne statistike. Občinstvo v Dallasu bo moralo na njegov krstni nastop še počakati, zgodilo se bo na začetku nove sezone.

Visokorasli Latvijec ima veliko privržencev tudi v Sloveniji, neverjetno je, da so ga Slovenci vzljubili tedaj, ko se je zdelo, da je v zgodovinski evforiji njen največji sovražnik. In vzljubila ga ni zato, ker ga je naša košarkarska reprezentanca na poti do zlata v Istanbulu premagala – vzljubila bi ga tudi, če bi bilo obratno.

Kdor ga je že prej poznal iz New Yorka, je ekspresno hitro dobil somišljenike med vsemi, ki so v Latvijcu videl kombinacijo košarkarske genialnosti in človeške simpatičnosti. Zato je dežela na sončni strani Alp navdušeno proslavljala dan, ko je kot strela z jasnega udarila selitev Kristapsa Porzingisa iz Knicksov v Dallas k njegovemu prijatelju Luki Dončiću.



S Porzingisom se je v Teksasu pogovarjal naš poročevalec, Andreju Miljkoviću je uspelo izvedeti marsikaj zanimivega, med drugim sta se pogovarjala tudi o slovenskih navijačih, ki jih je razveselil na eni od ulic sredi Dallasa. »Pravzaprav sem najprej mislil, da so prišli le na tisto eno tekmo in da gre za kakšno skupino turistov, ki potuje po ZDA in se je pač spotoma ustavila na tekmi. Ne vem, zakaj mi Luka ni povedal, da so prišli zgolj s tem namenom, da bi ga počastili in si ogledali več tekem. To sem izvedel pozneje in bil resnično navdušen. Vau, le to lahko rečem. Vau, to je preprosto tako izjemno, tako kul, da bi o tem lahko govoril in govoril.«

Povedali smo mu, da je imel prav in da je navijače resnično razveselil, saj je na sončni strani Alp zelo priljubljen in cenjen ter ga vidijo kot idealnega soigralca za Luko. »Tudi tega mi ni povedal, očitno se morava pogovoriti,« se je zasmejal in nadaljeval: »To me zelo veseli. Veseli me, da ljudje, ki več kot očitno vedo zelo veliko o košarki, cenijo to, kar počnem, in od mene veliko pričakujejo. In da so to ljudje, ki prihajajo iz domovine mojega novega soigralca, s katerim imam poseben odnos.« Seveda nas je zanimalo, zakaj je ta odnos poseben. »Glejte, razlogov je kar nekaj. Že generacijsko sva precej blizu, loči naju le nekaj let, še več pa imava skupnega, če pogledamo, kaj naju zanima in o čem vse se lahko pogovarjava. To tudi pogosto počneva, celo med tekmami na klopi ponavadi sedim zraven njega, in ko je za to čas ter ko je primerno, vedno kakšno rečeva ...«

CELOTEN POGOVOR S KRISTAPSOM PORZINGISOM SI LAHKO PREBRETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: dončić, porzingis

Članki iz rubrike