Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
27.05.2015 11:14:54
Deli članek:

Nov padec sodnika Crawforda (video)

vszi

Delo sodnika nikakor ni tako spoštovano, kot je na drugi strani zahtevno.

Delivce pravice večkrat kritiziramo, ko nismo zadovoljni z njihovimi odločitvami, včasih so te kritike tudi neupravičene. Poleg tega, da morajo biti ti ljudje vso tekmo pozorni na dogajanje na igrišču, morajo biti tudi fizično zelo dobro pripravljeni.

Včasih pa so prav sodniki tisti, ki (hote ali nehote) poskrbijo za zabavo med igralci in gledalci. Tako je bilo tudi v četrtem srečanju finala zahodnega dela lige NBA med Houstonom in Golden Statom.

V napadu so bili gostje, a so jim Rakete ukradle žogo in krenile v hiter protinapad. Skupaj z njimi je na drugo stran igrišča sprintal tudi sodnik Joe Crawford. Očitno je bil ritem teka zanj vendarle nekoliko prehud, saj se je 63-letni delivec pravice, ki velja za enega najbolj strogih v ligi, ob koncu akcije spotaknil in padel po tleh.

Crawford v ligi NBA dela že od leta 1977, to pa ni bil njegov prvi padec. Pred dobrim mesecem je namreč padel tudi v dvoboju Charlotta in Toronta. Takrat je tekel precej počasneje, a se je prav tako spotaknil, izgubil ravnotežje in končal na tleh.

Njegov prvi tovrsten padec pa datira v november 2010, ko se je v dvoboju Orlanda in Miamija v protinapadu "zapletel" z J.J. Redickom in končal na vseh štirih.