Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
27.05.2015 11:42:03
Deli članek:

Udrih odpovedal udeležbo na EP

Reuters

Beno Udrih mora na operacijo.

Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca bo na letošnjem evropskem prvenstvu nastopila brez Bena Udriha, ki je udeležbo na pripravah odpovedal zaradi operacije gležnja.

Kandidati za nastop na evropskem prvenstvu v Zagrebu in Lillu, ki se bo začelo 5. septembra, počasi končujejo sezono v svojih klubih in bodo misli kmalu preusmerili na reprezentančne priprave.

Zbor kandidatov, ki jih bo Jure Zdovc povabil k sodelovanju, bo 18. julija v Ljubljani, jasno pa je, da med njimi ne bo člana Memphica. Šempetrčan, ki je za Slovenijo nazadnje igral na pripravljalnih tekmah za EP 2009, zbral pa je 17 uradnih nastopov na velikih tekmovanjih, je selektorju sporočil, da ga tokrat ne bo zaradi poškodbe gležnja.

Odločitev Gorana Dragićaki je s 65 uradnimi nastopi na sedmem mestu večne lestvice, o igranju na evropskem prvenstvu bo dokončno znana 16. junija. Takrat bo Jure Zdovc predstavil ožji seznam kandidatov za reprezentanco in strokovni štab, že zdaj pa je jasno, da bo poleg Gašperja Potočnika njegov pomočnik še selektor B reprezentance Rado Trifunović.