oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 27.05.2015 10:52:49

V čigavem se bo vrnil Rebec?

Arsen Perić
Dobrega pol leta je že, odkar smo na parketu nazadnje videli igrati Matica Rebca. Po operativnih posegih na kolenu še vedno opravlja rehabilitacijo, vrnitev lahko pričakujemo v naslednji sezoni.

Težave s hrustancem v desnem kolenu so bile razlog za dve operaciji, najprej so mu odvzeli del hrustanca, po gojenju celic pa mu obnovljenega februarja letos spet vstavili v koleno. In potem se je začela rehabilitacija, ki še vedno traja, tako bo še nekaj časa.

"Zdaj že počasi tečem, a ne smem še maksimalno obremenjevati kolena," pravi Rebec, ki je nazadnje igral 18. novembra lani. Njegov prisilni počitek se je približno ujemal z začetkom negativne serije Heliosa Sunsov, ki so tonili vse nižje na lestvici.

rebec gw
Grega Wernig

Takrat se je zdelo nemogoče, da bi nekaj mesecev pozneje igrali v polfinalu državnega prvenstva, na poti vanj pa izločili Olimpijo. "Glede na to, kako slabo je na začetku kazalo, je bilo na koncu super. Škoda morda za poraz z Rogaško, a je vseeno v redu," ocenjuje sezono Rebec, ki je soigralce lahko le spodbujal s tribun. "Na začetku je bilo morda malo težko, a treba se je bilo sprijazniti s tem, da je treba počivati."

Zdaj se pripravlja na naslednjo sezono, to poletje bo minilo brez reprezentančnih dejavnosti. "Upam, da bom do začetka sezone že nared, odvisno od hitrosti celjenja," pravi 20-letni organizator igre, ki še ne ve, v dresu katerega moštva se bo vrnil na igrišče. Pogodba s Heliosom ga sicer veže še za eno sezono, toda ... "V tem trenutku težko kaj več povem. Ne vemo še, ali se bo v Domžalah igrala liga ABA," je odkril (enega od) pogoj(ev), zaradi katerega bi ostal, oziroma (enega od) razlog(ov), zaradi katerega bi utegnil predčasno oditi.

To je hotel storiti že lani, pa ga klub, ko sta se oba že vse dogovorila z Olimpijo, na koncu ni izpustil iz svojih rok. Slabe volje takrat ni manjkalo, zanimivo bo videti, kako se bo letos razpletla zgodba med enim najboljših mladih igralcev v Sloveniji in Domžalčani.

Članki iz rubrike