Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
03.09.2014 02:43:14
Deli članek:

Slišali smo jih od Jureta

Fiba

Goran Dragić je po tekmi s Korejci poudaril, kako težko je bilo igrati z njimi zaradi načina igre.

"Nonstop se premikajo, mislim, da so najbolje pripravljena ekipa na prvenstvu. Imajo sisteme, ki sem jih videl prvič v življenju, s tem so nam delali kar preveč težav. Ob polčasu smo jih malo slišali od Jureta, stopili skupaj in nato naredili potrebno razliko," je dejal kapetan, ki je vedel, kaj so s soigralci delali narobe. "V prvem polčasu nam je šlo v napadu, bilo pa je preveč napak v obrambi, tega si ne bi smeli dovoliti. Če proti boljšim ekipam obramba na bo na visokem nivoju, bomo zelo težko zmagovali. Tudi Jure je poudaril, da nismo bili dobri v obrambi."

Dvoboj je bil zaradi hitrega tempa Korejcev zelo izčrpujoč. "Zelo pozitivno so me presenetili. Vse akcije od prve do zadnje minute so naredili v stoodstotnem šprintu. Mogoče s z metom na koncu tudi padli prav zato, ker vse delajo tako hitro," je povedal Dragić, ki mu je po srečanju še kako prav prišla masaža, pa čeprav ni ravno njen pristaš. "Ne maram masaž, ker sem potem tak kot žvečilni gumi, nimam pravega tonusa," pravi najboljši slovenski košarkar, ki še ni zadovoljen s svojo formo. "Prihajam nazaj. Fizično še ni tako, kot bi moralo biti, gre pa na bolje. Na tekmah lahko veliko pridobim, precej več, kot na treningih. Ob obrambah tekmecev si stoodstotno skoncentriran, pri kratkih šprintih pridobivaš kondicijo," je razložil Dragić.

Na tekmo z Litvo še ne želi misliti. "Koreja je bila dobra šola. Če bomo podcenjevali Angolce, se nam lahko ponovi isto, kot s Korejci. Od prve minute je treba zagristi, upam, da bomo čim prej prišli do prednosti," pravi Dragić, ki ve, da bi ob idealnem razpletu tudi že poraz z osmimi točkami na dvoboju z Litvo Sloveniji lahko prinesel prvo mesto v skupini. "A ne smemo misliti na to, da lahko izgubimo za osem točk. Ne bi rad kalkuliral. Najprej premagajmo Angolo, potem pa vse karte na mizo in bomo videli, kaj moramo narediti."