Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
02.09.2014 22:31:50
Deli članek:

Zdovc: Takšni so vedno najbolj neugodni

Svoje misli sta po zmagi Slovenije nad Južno Korejo strnila tudi selektor Jure Zdovc in Domen Lorbek.

Slovenski selektor Jure Zdovc je bil v drugem polčasu zadovoljen z igro svojih varovancev, ne pa s tisto v prvih dveh četrtinah, kjer so bili Slovenci preveč sproščeni. "Čestitam igralcem za zmago, saj to ni bila lahka tekma. Nasprotnik, ki ga moraš na papirju premagati, je vedno najbolj neugoden. Začeli smo malce bolj sproščeno, ne dovolj čvrsto v obrambi in Južna Koreja je to takoj kaznovala. Šele v drugem polčasu smo ujeli ritem in z boljšo obrambo prišli do nekaj lahkih košev, ki so nam dali prednost," je dejal in se ozrl še na jutrišnjo preizkušnjo: "Jutri nas čaka podobna zgodba, zato se moramo dobro pripraviti na Angolo in skušati čim prej rešiti vprašanje zmagovalca."

NA TAKŠNEGA TEKMECA SE TEŽKO PRIPRAVIŠ
"Malo sem pričakoval nekaj takega, mislim, da smo bili pred tekmo preveč sproščeni, kar je dejal tudi trener. Zato je tudi bila takšna tekma, zelo smo se namučili. Res igrajo netipično košarko, ne ustavijo se niti za sekundo. Gre za povsem drugačen slog igre, kot smo ga vajeni, imeli so tudi dober dan in zadevali," je dejal Jure Balažić.

Tudi ostali igralci so govorili o nenavadnem sistemu igre Korejcev. "Nismo bili zbrani, igrajo čudno košarko, zato si še dodatno utrujen. Ne veš, kaj pričakovati od njih, in bezljaš gor in dol ter porabiš toliko več moči," je dejal Zoran Dragić.

Da so bili igralci pod pritiskom zmage, je razkril Domen Lorbek: "Mislim, da motivacija ni bila težava, temveč pritisk, da tekmo moramo dobiti. Šele v drugem polčasu, ko smo bolje zaigrali v obrambi, smo prišli do razlike in zmage. Je pa res, da se na takšnega tekmeca težko pripraviš, saj igra zelo specifično košarko."