Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
07.07.2014 16:45:32
Deli članek:

Premor bo prišel zelo prav

Grega Wernig

Moška članska B-reprezentanca je na zadnji tekmi drugega turnirja na Kitajskem s 63:96 izgubila proti izrazito najboljši reprezentanci na turneji. Najboljši strelec v slovenski izbrani vrsti je bil Luka Lapornik, ki je dosegel trinajst točk.

Varovanci selektorja Rada Trifunovića so sicer dobro začeli dvoboj, vendar pa v nadaljevanju popustili, kar se je odrazilo tudi na rezultatu. "Na začetku tekme in v prvem polčasu smo močni reprezentanci Francije parirali v skoku in z dobro obrambo držali rezultat, v drugem delu pa smo dopustili preveč odprto igro in popustili v skoku. Tekmeci, ki so zelo izkušeni, so to izkoristili in zadeli skoraj vse odprte mete ter na koncu prišli do visoke zmage. Pred tretjim turnirjem nas čaka tri dni odmora, kar bomo izkoristili za zelo potreben počitek, regeneracijo in pripravo na naslednje tekme," je po dvoboju povedal selektor. 

Slovenija B - Francija B 63:96 (13:17, 23:22, 13:31, 14:26) 

Slovenija B: Rupnik 5, Rojc, Mahkovic 9, Nikolić, Pajić 3, Krušič 9, Morina 2, Bratož 5, Dimec 9, Vujasinović 4, Lapornik 13 (5 skokov), Fifolt 4. 
 Francija B: Rousselle 10, Julien 9, Lacombe 2, M'Baye 1, Poirier 4, Moerncy 13 (6 skokov), Sy 15, Aboudou 11 (5 skokov), Camara 9, Invernizzi 8, Prenom, Moerman 14 (5 skokov). 

Najučinkovitejši slovenski posameznik je bil s trinajstimi doseženimi točkami Luka Lapornik, devet so jih prispevali Luka Dimec, Blaž Mahkovic in Matej Krušič. "V prvem polčasu smo kontrolirali skok in igrali dobro v obrambi, v drugem pa smo povsem popustili in Francozom dovolili, da se razigrajo, na kar nismo znali odgovoriti. Zdaj imamo nekaj dni odmora, da se spočijemo in pripravimo na zadnji turnir, na katerem računamo na še kakšno zmago," je dejal Krušič.

Grega Wernig