Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
07.07.2014 14:22:23
Deli članek:

Diaw ostaja pri Ostrogah

Reuters

Aktualni prvaki lige NBA, San Antonio Spursi, bodo v novo sezono kot vse kaže krenili v nespremenjeni zasedbi. Po tem, ko so podaljšali pogodbo s Pattyjem Millsom, je novo pogodbo podpisal tudi Boris Diaw.

Francoz Boris Diaw je bil ob veliki četverki - Duncanu, Parkerju in Ginobiliju lahko zdaj mirne duše pripišemo tudi Leonarda - v prejšnji sezoni eden izmed ključnih igralcev Ostrog. Čeprav je vstopal s klopi, je beležil zelo zavidljive številke - povprečno je v rednem delu sezone dosegal 9,1 točke na tekmo, imel še 4,1 skokov in 2,8 podaj, v končnici pa je dosegal povprečno 9,2 točk na tekmo, 4,8 skokov in 3,4 podaje. Zaradi odlične obrambe in visokega košarkarskega IQ-ja, ga je glavni trener Gregg Popovich odločil zadržati v svojih vrstah, Diaw je podpisal novo triletno pogodbo vredno malce več kot 16 milijonov evrov.

Reuters

 

Dallas Mavericsi, ki so pred nekaj dnevi podaljšali sodelovanje s prvim zvezdnikom, Dirkom Nowitzkim, so sporočili, da je novo pogodbo podpisal še en njihov košarkar, in sicer Devin Harris. Enaintridesetlnik bo ostal Teliček predvideno še tri leta, zaslužil pa bo približno 2.2 milijona na sezono. Harris ima za seboj kaotično sezono, v kateri je v rednem delu zaradi poškodbe odigral samo 40 tekem, v katerih je dosegal povprečno 7,9 točk in 4,5 podaj na tekmo, v končnici pa je svoje številke dvignil in dosegal povprečno 11,4 točke ter 3,9 podaje. Lani je bil Harris drugi organizator igre Dallasa, vendar bi lahko v naslednji sezoni dobil mesto v začetni peterki, saj so Telički poslali prvega organizatorja igre Joseja Calderona v New York Knickse.

Reuters

Novega delodajalca je dobil tudi nekdanji organizator igre Los Angeles Lakersov, Jordan Farmar. Sedemindvajsetletni organizator igre, ki ima izkušnje tudi z igranjem v Evropi (igral je za Maccabi in Anadolu Efes), bo sicer ostal v mestu angelov, a bo rumeni dres Jezernikov zamenjal za belega njihovih mestnih tekmecev, Los Angeles Clippersov. Farmar, ki je lani v 41 tekmah dosegal povprečno 10,1 točk na tekmo in prispeval še 4,9 podaj, je podpisal dveletno pogodbo v vrednosti 3 milijonov evrov. 

Reuters