Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
05.07.2014 21:00:00
Deli članek:

Clippersi in Trailblazersi z novima centroma

Reuters

Medtem ko največji zvezdniki lige NBA, ki jim je potekla pogodba, še čakajo in tehtajo ponudbe, ki so prispele na njihovo mizo, ostali košarkarji kot po tekočem traku sprejemajo ponujeno ter krepijo klube. Pomembni okrepitvi na centrskem položaju sta tako dobila tudi Los Angeles Clippersi in Portland Trailblazersi.

Los Angeles Clippersi, ki so v zadnjih sezonah prevzeli primat v mestu angelov, so pripeljali zelo kvalitetno zamenjavo odličnemu centru DeAndreju Jordanu. Štiriletno pogodbo, vredno skoraj 17 milijonov evrov, je podpisal Spencer Hawes, nekdanji center Philadelphie, ki je v zaključku sezone igral za Cleveland. Hawes je v prejšnji sezoni dosegal povprečno 13.2 točk na tekmo, ob tem je imel še 8.3 skoke, odličen pa je bil tudi izza črte 7,24, od tam je metal z 41,6% natančnostjo. 

Reuters

Novega centra so dobili tudi Portland Trailbalzersi, ki so se zanimivo prav tako želeli okrepiti s Hawesom, a jih je ta zavrnil, zato so prešli na načrt B. Ta je vključeval izkušenega centra, nemškega reprezentanta Chrisa Kamana, ki je podpisal dvoletno pogodbo, ki mu bo letno navrgla 3,6 milijona evrov. Kaman ima za seboj sicer zelo kaotično sezono z Jezerniki, v kateri je zaradi poškodb odigral samo 39 tekem, povprečno pa je na tekmo dosegal 10.4 točk in 5.9 skokov.

Reuters