Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
06.07.2014 19:56:36
Deli članek:

Italijani so bili premočni

Grega Wernig

Na prvi tekmi drugega turnirja na Kitajskem je slovenska moška članska B-reprezentanca s izgubila proti Italijanom. Naši zahodni sosedi so slavili z izidom 88:76, najboljši strelec slovenske ekipe pa je bil Marko Pajić s petnajstimi točkami.

Potem ko je v dvoboju s Kitajsko zabeležila svojo prvo zmago v zgodovini, je slovenska moška članska B-reprezentanca drugi turnir v tej državi začela s porazom proti Italiji. Selektor Rado Trifunović je po tekmi povedal: »V prvem polčasu smo igrali najslabše doslej, igra je bila brez prave energije in pravo nasprotje tega, kako bi se moralo igrati za reprezentanco. Dugi polčas je bil v tem pogledu boljši, vendar je bilo za zmago prepozno. Na močnem turnirju kot je ta, bomo morali za uspeh na vsaki tekmi pokazati več energije, večjo željo in boljši karakter skozi vseh 40 minut. Čaka nas še pet tekem, na katerih bodo imeli vsi igralci priložnost, da to pokažejo.« 

Slovenija B - Italija B 76:88 (18:26, 18:29, 23:15, 17:18) 

Slovenija B: Rupnik 11, Rojc, Mahkovic 4, Nikolić 14, Pajić 15, Krušič 4, Morina 5, Bratož 7, Dimec 3, Vujasinović 3, Lapornik 2 (5 skokov), Fifolt 8. 

Italija B: Arcidiacono 6, Chillo 11, Mian 4, Ross 10, Rullo 13 (7 skokov), Sandri 4, Abass 16, Casella 3, Saccaggi 1, Pini, Udom, Tonut 4. 

S petnajstimi točkami je bil najboljši slovenski strelec Marko Pajić, medtem ko se je Mitja Nikolić ustavil pri štirinajstih. »Spet smo tekmo slabo začeli, kar so Italijani izkoristili s serijo trojk in nam ušli na dvajset točk razlike. V drugem delu smo se zbrali in se tekmecu z boljšo energijo približali, za kaj več pa nam je zmanjkalo moči. Na naslednji tekmi bomo morali, če bomo želeli parirati višjim in bolj uigranim gostiteljem, pokazati več energije,« je dejal član Zlatoroga.