Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
04.07.2014 15:40:00
Deli članek:

NBA tržnica v polnem teku

Reuters

V najmočnejši košarkarski ligi na svetu se je s 1. julijem odprl rok, ko lahko ekipe novačijo igralce, ki jim je potekla pogodba. In prestopi igralcev so že v polnem teku.

Los Angeles Clippersi so ostali brez rezervnega organizatorja igre Darrena Collisona, ki je na nekaj tekmah v prejšnji sezoni - predvsem, ko je zaradi poškodbe manjkal Chris Paul - dokazal, da je lahko zelo koristen košarkar. Collison je podpisal triletno pogodbo s Sacramento Kingsi, ki bo njegov bančni račun obogatila slabih 12 milijonov evrov. 

Reuters

Delodajalca je zamenjal tudi Švicar Thabo Sefolosha, dolgoletni član Oklahome. Obrambni specialist se je za triletno sodelovanje dogovoril z Atlanto, na leto bo zaslužil 3 milijone evrov. Sefolosha bo v Atlanti zamenjal branilca Louja Williamsa, ki ga je Atlanta pred štirimi dnevi poslala v Toronto v zameno za Johna Salmonsa. 

Reuters

Kluba pa ne bo menjal odlični branilec Bostona Avery Bradley, ki je z Kelti podpisal novo, štiriletno pogodbo, ki mu bo letno navrgla slabih 6 milijonov evrov. 

Reuters

Novo pogodbo je podpisal tudi branilec aktualnih prvakov San Antonio Spursov, Patty Mills. Petindvajsetletnik, ki si je pred dnevi huje poškodoval ramo in bo z igrišč odsoten kar sedem mesecev, bo v Teksasu ostal še tri leta, v tem času bo zaslužil okrog 9 milijonov evrov. 

Reuters