Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
18.06.2014 00:02:21
Deli članek:

Cibona se je odrekla evroligi

abaphoto

Nič presenetljiva novica, da Cibona ne bo igrala v evroligi, je danes prišla iz Zagreba.

Že reakcije igralcev po porazu v finalu hrvaškega prvenstva s Cedevito so dale slutiti, da je stanje še slabše od tistega mesec in pol prej, ko so volkovi s Tuškanca tako presenetljivo osvojili naslov v ligi ABA. Prijava na nabor lige NBA Daria Šarića, ki je bil pripravljen ostati v Ciboni, če bi ta igrala v evroligi, je pred dnevi slutnjo, da se to ne bo zgodilo, še močno povečala.

In praktično zadnje dvome je razblinil zagrebški župan Milan Bandić, edini, ki bi bil z mestnim denarjem sposoben Cibono popeljati v najmočnejšo evropsko ligo. Javno je jasno in glasno povedal, da je sodelovati in biti v evroligi vreča za nabijanje nesmiselno. Dejal je, da je dolg kluba še vedno velik več kot pet milijonov evrov in da je treba začeti z ničle, s poceni ekipo domačih fantov.

Danes so besede meso postale, iz Zagreba je v Barcelono odšlo obvestilo, da se odrekajo igranju v evroligi. Seveda so ob tej novici prvi z ušesi zastrigli pri Crveni zvezdi in Partizanu. Prva si namesto kvalifikacij zdaj obeta neposredni nastop v evroligi, drugi pa računa, da bo lahko igral kvalifikacije. A zadnjo besedo bo imel Uleb, v čigar roke je zdaj šla pravica, da odloča o izpraznjenem mestu.