pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 04.04.2024 23:16:22

Znanih vseh šest ekip v končnici evrolige

Profimedia
Košarkarji Olympiakosa so si v 33. krogu evrolige krog pred koncem rednega dela sezone zagotovili nastop v končnici, ko so v beograjski Areni premagali Crveno zvezdo z 89:86. Po njihovi poti so šli tudi košarkarji Monaca, ki so premagali Žalgiris z 69:66, in Barcelone, ki so bili z 92:89 boljši od Maccabija. Vodilni Real Madrid tekma 33. kroga čaka v petek.

Zvezda ima izkupiček 11-22, že pred to tekmo pa je bilo znano, da bo sezono končala na 16. mestu. Slovenskega reprezentanta Mika Tobeyja ni bilo v kadru beograjskega moštva.

Pirejski Olympiakos ima izkupiček 21-12 in si je zagotovil neposredno uvrstitev v končnico najboljših šestih klubov, saj je v medsebojnem dvoboju boljši od sedmouvrščenega Maccabija, obakrat v tej sezoni je premagal izraelski klub.

Monaco, pri katerem je bil najučinkovitejši Mike James z 18 točkami, je premagal Žalgiris. Slednji ima zdaj izkupiček 14-19 in le še teoretične možnosti za preboj v končnico.



Košarkarji Partizana so v gosteh v Berlinu premagali Albo s 94:83, za katero je Žiga Samar dosegel pet točk. Partizan ima sedaj izkupiček 15-18 in ostaja v igri za uvrstitev v play-in. Prvak lige ABA pa še vedno ni odvisen samo od sebe. Alba ima izkupiček 5-28 in bo sezono končala kot zadnjeuvrščena ekipa evrolige.

Barcelona je doma z 92:89 premagala Maccabi in si prav tako že priigrala nadaljevanje v končnici.

Med šesterico najboljših sta tudi Real Madrid, ki si je zagotovil prvo mesto po rednem delu sezone že po 32. krogu, ter Panathinaikos, ki ga tekma 33. kroga prav tako čaka šele v petek.

Članki iz rubrike